06-09-19 Βράβευση διακριθέντων μαθητών από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

2019 09 06 15 19 49

06-09-19 Βράβευση διακριθέντων μαθητών από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων βράβευσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη τους μαθητές που μετείχαν και διακρίθηκαν στην 1η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής, αλλά και σε άλλους μαθητικούς διαγωνισμούς.

Κατά την εκδήλωση, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Αναστασία Γκίκα, συνεχάρησαν θερμά τους μαθητές, οι οποίοι πέτυχαν τις σημαντικές διακρίσεις, αλλά και τους αφανείς υποστηρικτές τους δηλαδή τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς τους.

Η 1η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής

Η 1η Βαλκανική Ολυμπιάδα Φυσικής πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, 14-18 Ιουλίου 2019, υπό την Αιγίδα της Βαλκανικής Ένωσης Φυσικών (BPU), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (EPS) και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Στη Βαλκανιάδα πήραν μέρος 37 μαθητές και μαθήτριες από 10 χώρες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που πέτυχαν διακρίσεις στην 1η Βαλκανιάδα Φυσικής ήταν οι:

Παπάρας Δημήτριος (Κολλέγιο Ανατόλια), Αργυρό μετάλλιο,

Δασκοπούλου Ελένη (Κολλέγιο Ανατόλια), Χάλκινο μετάλλιο

Αποστολίδου Αθηνά (1ο ΓΕΛ Κοζάνης), Εύφημος μνεία

Αργυρώ Σπανού (Νέα Παιδεία Χαλανδρίου)

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Δρ Βουρλιάς Κώστας, Γ.Γ. της BPU και μέλος του ΔΣ της ΕΕΦ, και υπαρχηγοί ο Νούσης Βασίλειος, υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας και ο Πεδιωτάκης Εμμανουήλ, φυσικός της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

IYNT (International Young Naturalists' Tournament)

Ο διαγωνισμός IYNT αφορά μαθητές/τριες 12-16 ετών οι οποίοι διαγωνίζονται σε θέματα από όλα τα πεδία των Φυσικών Επιστημών. Ο διαγωνισμός αυτός δεν αφορά επίλυση προβλημάτων, αλλά απαιτεί να διαθέτει κάποιος ταυτόχρονα όλα εκείνα που θέλουμε να αποκτήσουν οι μαθητές/τριες μας σήμερα: πειραματικές δεξιότητες, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα, άριστη γνώση αγγλικών και Η/Υ , ικανότητα συνεργασίας, δεξιότητες λόγου και αντιπαράθεσης επιχειρημάτων.

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στον 7ο διεθνή διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών ΙΥΝΤ, που πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, 18-24 Αυγούστου, κερδίζοντας με τις ομάδες τους χάλκινο μετάλλιο ήταν οι:

Ομάδα Anatolia (Αρχηγός Ομάδας: Αξαρλής Στέλιος)

Αξαρλή Ασημίνα, Μαυρομάτη Όλγα, Πέιος Γεώργιος (μαθητές/τριες του Κολλεγίου Ανατόλια) και Κούφα Όλγα (μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων)

Ομάδα Pinewood (Αρχηγός Ομάδας: Καραβέλη Μαρία)

Αρσένου Άννα, Βούλγαρη Φαίδρα, Καταφυγιώτης Μπόρις, Detao Lin, Ricky Wang (μαθητές/τριες του Pinewood) και Κιγμίκη Ζαχαρούλα (μαθήτρια του ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ)

Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Μιχαλούδης Απόστολος υπεύθυνος των διαγωνισμών ΙΥPΤ και IYNT.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top