20-05-19 Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Ανοιχτής Πόλης, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και νέους ερευνητές

20 gavr400

20-05-19 Συνάντηση του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου με εκπροσώπους της Ανοιχτής Πόλης, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και νέους ερευνητές

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους της Ανοιχτής Πόλης, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και νέους ερευνητές Κωνσταντίνο Βλαχάκη, Πολύδωρα Γκοράνη, Όλγα Μπαλαούρα και Γιάννη Τσιλίκα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το μέλλον των ερευνητικών προγραμμάτων και η σύνδεσή τους με τις δυνατότητες και τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, πώς ένα νέο σώμα της κοινωνίας μας, που ταυτοτικά ορίζουμε ως «οι νέοι ερευνητές», μπορεί να ενσωματωθεί στη ζωή της πόλης ως νέα δομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο δήμο χώρας, τον Δήμο Αθηναίων.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η δημιουργία φορέων έρευνας και τεχνογνωσίας για την επιχειρηματικότητα σε οικονομικούς κλάδους (μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες όπως διαχείριση απορριμμάτων κ.ά.) και στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών που υπάρχουν στην πόλη (κοινωνική πρόνοια, μεταναστευτικό, ψυχολογική υποστήριξη, τοξικοεξάρτηση, κοινωνικά ιατρεία, δομές κοινωνικής ένταξης κλπ.).

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και νέοι ερευνητές εστίασαν στην ανάγκη συνεργασίας της δομής αυτής με τις ήδη υπάρχουσες δομές του Δήμου Αθηναίων και των εργαζομένων σε αυτόν, ώστε να οριστούν με τρόπο συγκεκριμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τα πραγματικά προβλήματα και κατόπιν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και ουσιαστικά. Στόχος της νέας δομής θα είναι η μεταλαμπάδευση της επιστημονικής γνώσης και έρευνας προς όφελος της κοινωνίας όλων των δημοτών.

Κατέληξαν, τέλος, ότι η έρευνα και η γνώση δεν αποτελούν «ιδιοκτησία» στο τμήμα κάποιας επιχείρησης αλλά κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσβάσιμο για όλους.

 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δέχονται το κοινό καθημερινά από 12:00 έως 14:00

Είσοδος Δικηγόρων 07:00 - 17:00 

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας.)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top