ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

02-07-18 Εκδηλώσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης από τα Σ.Δ.Ε. της χώρας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν επί αφορμής της λήξης του διδακτικού έτους την προηγούμενη εβδομάδα ημερίδες «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας» από πολλά Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) σε όλη τη χώρα, με στόχο την απολογιστική παρουσίαση των δράσεων και εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και την παρουσίαση του προγράμματος σπουδών (γραμματισμών) που παρέχουν τα ΣΔΕ. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης, παρουσιάστηκαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, αποδόθηκαν απολυτήριοι τίτλοι στους φοιτούντες, πρώην εκπαιδευόμενοι κατέθεσαν την εμπειρία τους ενώ συνολικά Διοίκηση, Εκπαιδευτές και Εκπαιδευόμενοι αντάλλαξαν απόψεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των Σ.Δ.Ε.

Στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης τόνισε ότι στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η στήριξη των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων είναι σημαντική σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και παροχής ίσων ευκαιριών στη μάθηση. Βασική φιλοσοφία των εκπαιδευτικών αυτών δομών, όπως υπογράμμισε ο κ. Μπαξεβανάκης, είναι να παρέχουν σε ενήλικες, που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, τη δυνατότητα να επανασυνδεθούν με το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και να αναπτύξουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες που τους ενισχύουν επαγγελματικά και προσωπικά. Στόχοι που οδηγούν ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ στο να συνεχίσουν τη φοίτηση σε επόμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι για την καλύτερη επανένταξη των κοινωνικών αυτών ομάδων στο εκπαιδευτικό σύστημα υφίσταται ένα ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσαρμόζεται στις ικανότητες και στις ανάγκες των εκπαιδευομένων οδηγώντας τους στην ανάπτυξη πολλαπλών γραμματισμών. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι ενδυναμώνονται με τη βοήθεια Συμβούλου Σταδιοδρομίας και Συμβούλου Ψυχολόγου ώστε να καθοδηγηθούν σωστά και να αναπτύξουν ατομικές και επαγγελματικές ικανότητες που απαιτούνται για την εύρεση εργασίας.

Αναγνωρίζοντας την αξία των σχολικών αυτών δομών που αριθμούν περίπου στα ενενήντα (90) ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην ίδρυση έξι νέων Σ.Δ.Ε. και δύο παραρτημάτων, τα οποία θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να στελεχωθούν έγκαιρα με εκπαιδευτικό προσωπικό τα ΣΔΕ για την επόμενη σχολική χρονιά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top