27-02-18 ΕΚΤ: Πάνω από το 1% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για ‘Ερευνα και Ανάπτυξη το 2016 στην Ελλάδα

ereyna1

27-02-18 ΕΚΤ: Πάνω από το 1% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για ‘Ερευνα και Ανάπτυξη το 2016 στην Ελλάδα 

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), το συνολικό ποσοστό δαπανών Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) ως προς το ΑΕΠ ξεπέρασε, για πρώτη φορά, το 1% και έφθασε το 1,01% του ΑΕΠ για το 2016.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση από 1488.7 εκατ. ευρώ το 2014 σε 1754.2 εκατ. ευρώ το 2016, με την μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης να παραμένει η δημόσια χρηματοδότηση.

Επίσης, μεγάλη αύξηση καταγράφεται από ίδιες δαπάνες του ιδιωτικού τομέα, γεγονός που σηματοδοτεί με τρόπο απτό την εμπιστοσύνη που δείχνει στο οικονομικό περιβάλλον που διαγράφεται και στις προοπτικές που διανοίγονται.

Για περισσότερες πληροφορίες http://metrics.ekt.gr/el/node/352

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top