16 02 16 adult education

Συνάντηση είχαν σήμερα 16/2/2016 στελέχη που εργάζονται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης κατά την Προγραμματική Περίοδο Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2013 με το Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανία Παπαγεωργίου. Στη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν η συνέχιση του θεσμού των ΚΔΒΜ κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και το αίτημα των εργαζομένων για παράταση των συμβάσεών τους.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με σεβασμό προς τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά και τους κανόνες που διέπουν τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της νέας Προγραμματικής Περιόδου, έκανε γνωστά τα εξής:

Ο σχεδιασμός του νέου προγράμματος βρίσκεται στην τελική ευθεία της υποβολής του προς ένταξη. Σε αυτό το στάδιο, η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κλήθηκε να αντιμετωπίσει το θέμα της υποχρημματοδότησης του προγράμματος για τη νέα περίοδο, αναζητώντας πόρους από άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Σκοπός είναι να υλοποιηθούν οι βασικοί άξονες του προγράμματος και να διασφαλιστεί ένα θεσμικό πλαίσιο με εξαετή προοπτική, που να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα, να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να διατηρήσει όλα τα υπάρχοντα ΚΔΒΜ, εφόσον το επιθυμούν και οι δήμοι. Η δημιουργία νέων ΚΔΒΜ θα είναι δυνατή, στην περίπτωση που αυτό ζητηθεί από δήμους, οι οποίοι στην προηγούμενη περίοδο δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα γίνει η πρόσκληση για υποβολή συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα με στόχο τα μαθήματα να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2016.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους ωρομίσθιους εκπαιδευτές κα τα περιφερειακά στελέχη, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν με την ολοκλήρωση της προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου, θα υπάρξει πρόσκληση για νέες συμβάσεις και όχι παράταση των παλαιών, όπως αυτό καθορίζεται από τις υποχρεώσεις σχεδιασμού και την υποβολή πράξεων για τη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι οι δείκτες παρακολούθησης των επωφελούμενων για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 είναι από τους μικρότερους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η Διά Βίου Μάθηση να ενταθεί, ώστε να επιτύχουμε την αύξηση αυτών των δεικτών. Αυτό θα είναι η απόδειξη ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός και η διεξαγωγή του προγράμματος είναι επιτυχείς σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων . Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top