15-02-16 Εντολή για ανοικτά σχολεία στο Δήμο Φυλής

filis1

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Π.Ε.Θ Ιωάννης Παντής,  με έγγραφό του προς τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής δίνει εντολή να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας  εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής ( όλων των Δημοτικών Ενοτήτων) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου καθώς η συνεχής παραβατικότητα έξω από τα σχολεία δεν συνιστά έκτακτες συνθήκες ή επιδημική νόσο.  

 

Σχετική απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων είχε λάβει ο Δήμαρχος Φυλής, ωστόσο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 94 του Ν.3852/2010. Στο εν λόγω άρθρο παρ.4 εδάφιο 27 αναφέρεται: 

Στο άρθρο 75 παρ. Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, υπό τον τομέα στ΄ («Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού»), προστίθενται οι ακόλουθες αρμοδιότητες: 

 

...Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου.

 

Τι ανέφερε η απόφαση του Δημάρχου

 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 75 του Ν3463/2006, 94 του Ν3852/2010 είχε αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φυλής (όλων των Δημοτικών Ενοτήτων) την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχή παραβατικότητα έξω από τα σχολεία του Δήμου.

 

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. και όχι αργότερα από τις 18:00 μ.μ.. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top