04-02-16 Επίσκεψη του Υπουργού Νίκου Φίλη στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου

filis sxoleio

Μαρούσι, 3 Φεβρουαρίου 2016

«Η πολιτεία έχει υποχρέωση να βοηθά την εκπαίδευση επειδή στο σχολείο γεννιέται η Νέα Ελλάδα» είπε απευθυνόμενος στους μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου  (Στίλπωνος 38 – Παγκράτι) χθες το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα,  η οποία εντάσσεται στις δράσεις του  Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

O Υπουργός προσκάλεσε σε συνομιλία τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Από τους δασκάλους και τις δασκάλες ζήτησε να του παραθέσουν προτάσεις, προβληματισμούς και υποδείξεις που θα συμβάλουν  στην ανανέωσης της σχολικής διαδικασίας

Ο Νίκος Φίλης παίρνοντας τον λόγο είπε «η  χώρα μας μπορεί να κάνει σύντομα τα βήματα εξόδου από τη  κρίση και το σχολείο πρέπει να είναι ο  ουσιαστικός παράγοντας προς αυτόν το στόχο. Επεξεργαζόμαστε στο Υπουργείο τον τρόπο που θα μας επιτρέψει να  υλοποιήσουμε το σχολείο της ανάπτυξης και να διαμορφώσουμε εντός του  πολίτες με νέες νοοτροπίες, έτσι ώστε να μην ξαναγίνουν τα  λάθη του παρελθόντος».  Για τον Εθνικό Διάλογο για τη Παιδεία  τόνισε ότι «αποσκοπεί στο να σχεδιάσουμε βήμα- βήμα  ένα δημοκρατικό σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και των παιδιών».

Για τις ελλείψεις μόνιμου προσωπικού στα σχολεία, ο Νίκος Φίλης επανέλαβε τις θέσεις του Υπουργείου ότι   «προσπαθούμε από φέτος να σπάσουμε το κύκλο της αδιοριστίας.  Αυτός είναι ο στόχος μας, τον οποίο συζητάμε με τους θεσμούς και πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσουν οι διορισμοί  από την επόμενη χρονιά, ούτως ώστε σε βάθος μίας τριετίας να μπορέσουμε να στελεχώσουμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων με  20.000 νέους εκπαιδευτικούς».

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για τη Παιδεία  θα πραγματοποιηθούν το Μάρτιο σε σχολεία συζητήσεις με προσκαλεσμένους γονείς και παιδιά.    

Ο Νίκος Φίλης επισκέφθηκε τις αίθουσες διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη του Γιώργο Πολίτη, την Υποδιευθύντρια του Δημοτικού, Γεωργία Ταβαντζή  και το νέο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Τάσο Παπαγεωργίου. Ρώτησε τους μαθητές  της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης τί θέλουν να αλλάξει στο σχολείο τους αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία, λαμβάνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top