29-01-16 Οι δηλώσεις του υπουργού Ν. Φίλη στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

29 1 16 filis

Ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης μίλησε με αφορμή τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου των  Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην επικαιρότητα του μηνύματος των Τριών Ιεραρχών τονίζοντας ότι με το έργο τους και τη ζωή τους ανέπτυξαν διάλογο με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, άσκησαν κριτική στην εξουσία του καιρού τους και ανέπτυξαν πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

 Ιδιαίτερα, όπως είπε,  ο Μέγας Βασίλειος δίδαξε την ανάγκη όχι μόνο να βοηθούμε αλλά και να μην συσσωρεύουμε πλούτο.

  Επίσης ο Υπουργός  αναφέρθηκε στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία με στόχο τη δημοκρατική και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Τόνισε ότι οι επιλογές των εκπαιδευτικών στελεχών γίνονται με αξιοκρατικά  και όχι κομματικά κριτήρια  όπως συνηθιζόταν μέχρι σήμερα.

 Απόδειξη αυτού του νέου πνεύματος διοίκησης είναι τόσο το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση όσο η επιλογή των νέων διευθυντών εκπαίδευσης που αναλαμβάνουν καθήκοντα τη Δευτέρα.

 Ο Υπουργός  αναφέρθηκε επίσης στις κυβερνητικές αποφάσεις για τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος αλλά και για το μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων στο οποίο βελτιώνεται η θέση των χαμηλών και μεσαίων μισθών.

 Στη συνέχεια ο Νίκος Φίλης  απένειμε τις τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά των εργαζομένων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων που εισήχθησαν σε σχολές των  ΑΕΙ και ΤΕΙ στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top