08-01-16 Ποσό 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία της Λευκάδας

5 1 16 ypoyrgeio

Πιστώσεις ύψους 500.000 ευρώ προς το Δήμο Λευκάδας, υπεγράφησαν από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου και των μετασεισμών που ακολούθησαν, στα κτίρια όπου στεγάζονται 25 σχολικές μονάδες του Δήμου Λευκάδας.

 

Σύμφωνα με τα δελτία των πρωτοβάθμιων μετασεισμικών αυτοψιών, που πραγματοποιήθηκαν από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε, έχουν κριθεί ως ακατάλληλα και δυνάμενα να χρησιμοποιηθούν μόνον ύστερα από επισκευή (χαρακτηρισμός Γ) το Γυμνάσιο Βασιλικής και το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας. Ζημιές έχουν υποστεί και άλλα σχολικά κτίρια του Δήμου τα οποία έχουν λάβει το χαρακτηρισμό Β ( υποχρέωση επισκευής σε χρόνο μη λειτουργίας του σχολείου).

 

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανταποκρίθηκε άμεσα σε επιστολή του Δημάρχου Λευκάδας ο οποίος αιτούνταν την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης,  παραθέτοντας κατάλογο σχολικών κτιρίων που χρήζουν επισκευής. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή από τις 14-6-2021 έως και τις 28-6-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας. Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00π.μ. και όχι αργότερα από τις 18:00 μ.μ.. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top