3 1 16 kasetaw

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΣΣΕΤΑ

Με μια σεμνή τελετή και σε κλίμα βουβής οδύνης κηδεύτηκε την Τετάρτη 30-12-15 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Κασσέτας, παρουσία πολλών εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας (παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης). Τον αποχαιρέτησαν με το δικό τους λόγο προσωπικοί του φίλοι, συνάδελφοί του και μαθητές του.

Ο Ανδρέας Κασσέτας γεννήθηκε στην Αθήνα, ήταν καθηγητής φυσικής,  εργάστηκε και  διακρίθηκε για την αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής. Υπήρξε συγγραφέας πολλών βιβλίων φυσικής και της διδακτικής της. Βιβλία του εκδόθηκαν ως διδακτικά εγχειρίδια από τον ΟΕΔΒ το 1985 και το 1986, όπως η «Φυσική», για την  Α΄ τάξη  Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, με συν-συγγραφείς τους Σταμάτη Μουρίκη, Νίκο Δαπόντε και Μανώλη Σκιαθίτη και η «Φυσική» της, Β΄ τάξης Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου», μαζί με τους Σταμάτη Μουρίκη και Νίκο Δαπόντε.

Αναγνωρίστηκε ως σημαντικός, καινοτόμος, τολμηρός και επιμορφωτής των εκπαιδευτικών.

Εραστής της τέχνης και της επιστήμης, ο Ανδρέας Κασσέτας εξέδωσε επίσης συλλογές ποιημάτων, όπως το «απόπειρα 32» αλλά και βιβλία με ευρύτερο προβληματισμό, όπως «το φάντασμα του Λεονάρντο», «το μήλο και το κουάρκ», «η Άρκτος, η Πρέσπα, η Παρασκευή» και το «και της προτείνει μια βόλτα». Συνέθεσε επίσης τρία μονόπρακτα για σχολικό θέατρο, με περιεχόμενο τη Φυσική, μοναδικά στο είδος τους στην Ελλάδα, τα οποία αποτελούν πρόσφορο υλικό για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να περάσουν τη Φυσική από τις τάξεις και τα εργαστήρια, στις αίθουσες εκδηλώσεων των σχολείων.

Αρθρογράφησε σε εκπαιδευτικά περιοδικά και εφημερίδες.

Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Αγωνιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας, της προσωπικής πολυμορφίας και ιδιαιτερότητας, ο Ανδρέας Κασσέτας άρθρωσε λόγο δομημένο και τεκμηριωμένο, διεκδίκησε με πάθος το δικαίωμα στο όνειρο, εκπροσωπώντας με το λόγο του τον κάθε αδύνατο. Υπήρξε πρόεδρος του ΣΙΕΛ και Προέδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΟΙΕΛΕ την περίοδο 1998-200 και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Ήταν  ένας δάσκαλος που ωθούσε τους μαθητές του να αγαπήσουν τη γνώση και ταυτόχρονα τους έμαθε να σκέφτονται διαφορετικά, να αμφισβητούν, να ανακαλύπτουν, τους εισήγαγε όχι απλώς στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά σε έναν ευρύτερο κόσμο αγωγής και κουλτούρας. Θα ζει πάντα στο νου και την καρδιά όσων των γνώρισαν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top