21-12-15 Επίσκεψη του υπουργού, Νίκου Φίλη, σε σχολεία στο Ίλιον

21 12 15 Ilion 1

21 12 15 Ilion 2

Στην καρδιά του εκπαιδευτικού συστήματος βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης. Ο υπουργός πέρασε το κατώφλι του 1ου Ειδικού Σχολείου και του 4ου, 7ου ,  και  10ου δημοτικού σχολείου του Δήμου Ιλίου. Συνοδευόμενος από το επιτελείο του συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό, άκουσε τα προβλήματα αλλά και το όραμα τους για ένα καλύτερο σχολείο. Συμμετείχε στη πρωινή προσευχή, επισκέφτηκε τάξεις, μίλησε με τα παιδιά και παρακολούθησε την  εορταστική εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου.

«Ο Εθνικός Διάλογος ξεκινά από εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την «ιδέα του δασκάλου». Είπε επίσης ότι το  διδακτικό  προσωπικό  έχει μεγάλο  μέσο ηλικιακό όριο, φαινόμενο που πρέπει να διορθωθεί άμεσα με το διορισμό νέων εκπαιδευτικών. «Δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση χωρίς  προτεραιότητα στην εκπαίδευση» είπε απευθυνόμενος στους δασκάλους ο υπουργός, προσθέτοντάς ότι υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα υπέρ του δημόσιου σχολείου, επειδή «λειτουργεί υπέρ της ισότητας, η οποία είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας.»

Στη συζήτησή του με τους εκπαιδευτικούς στο 1 Σχολείο Ειδικής Αγωγής ο Νίκος Φίλης είπε ότι η ηγεσία του Υπουργείου έδωσε και δίνει προτεραιότητα στις προσλήψεις που αφορούν την  ειδική αγωγή.   «Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει ώστε να πραγματοποιηθεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία του ειδικού σχολείου. Στη μόρφωση δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα σε  πλούσιους και φτωχούς. Όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα στη μόρφωση και την αγάπη. Όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι μεταξύ μας» κατέληξε.

  Το  4ο  και 10ο  Δημοτικό Σχολίο Ιλίου εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Οι εργασίες ξεκίνησαν  τον περασμένο Ιούνιο. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της περιόδου του καλοκαιριού (τραπεζικό σύστημα, κλπ) οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και στα δύο σχολεία. Στο 4ο Δ.Σ. Ιλίου, στο 10ο Δημόσιο Σχολείο Ιλίου και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου η ενεργειακή αναβάθμιση περιλάμβανε και τη θέρμανση, καθώς έγινε μετατροπή από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. Αυτό το διάστημα κατασκευάζεται  ένα καινούριο υπερσύγχρονο κτίριο, στον οποίο θα μεταστεγαστεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Οι εργασίες είναι στο τελικό στάδιο με πρόβλεψη παράδοσης τον Απρίλιο του 2016. Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου  με τη συνεργασία συλλόγου γονέων και εκπαιδευτικών έχει πλήρως εξοπλιστεί ηλεκτρονικά. Ειδικότερα κάθε τάξη διαθέτει  Η/Υ συνδεδεμένο στο διαδίκτυο,  βιντεοπροβολέα. Επίσης διαθέτει εξοπλισμένες αίθουσες πληροφορικής, βιβλιοθήκης και γυμναστικής . Επίσης Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου προγραμματίζεται από τον ΟΣΚ να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top