25 01 16 sports 550 400

11-04-19 25ο Σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης στην Κρήτη 

Το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ το οποίο  διεκδίκησε η χώρα μας  μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής, ως επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού, πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης  από τις 12 μέχρι τις 20 Απριλίου 2019.

 Τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης οργανώνουν από κοινού η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων  το Δήμο Χερσονήσου και την ΕΠΦΑΝΗ.

Πάνω από 30 χώρες από όλες σχεδόν τις περιοχές του πλανήτη στέλνουν τις σχολικές ομάδες που πρώτευσαν στο εσωτερικό τους πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, για να διεκδικήσουν το παγκόσμιο στέμμα. Η αφρόκρεμα του παγκόσμιου σχολικού μπάσκετ θα φιλοξενηθεί στο νησί μας και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξουμε ότι και ο σχολικός αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Παράλληλα θα μας δοθεί η δυνατότητα να αναδείξουμε τη φιλοξενία  και την ιστορία μας, αγκαλιάζοντας τους καλεσμένους μας, όχι μόνο με τους μαθητές και τις μαθήτριες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στην Παγκόσμια αυτή διοργάνωση, αλλά και με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της πόλης μας και του Νομού μας, ως «αντιπρόσωποι» του τόπου μας, καθώς κάθε χώρα που θα αγωνισθεί «έχει υιοθετηθεί»  γι΄ αυτή τη διοργάνωση από δικό μας σχολείο.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη γιορτή Αθλητισμού, Πολιτισμού και Συναδέλφωσης των λαών μέσα από την ελπίδα του μέλλοντος που εκπροσωπούν όλοι οι νέοι όλων των χωρών συμμετέχοντας στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του πρωταθλήματος.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 13 Απριλίου  2019  στις  19:30 στο Κεντρικό Κλειστό Γήπεδο -  2 Αοράκια.

Η ημέρα των Εθνών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  16 Απριλίου 2019 από τις 16:00 μ.μ. έως τις 20:00 μ.μ. στην  Πλατεία  Ιδης (Σταυρό της Πόλης)

 Οι τελικοί αγώνες, οι απονομές και η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 16:00 μ.μ. έως τις 21:00 μ.μ.

Με τη βεβαιότητα ότι  θα υιοθετήσετε τους αγώνες ως δική σας υπόθεση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας ευχόμαστε καλή συμμετοχή, θέαση και διασκέδαση!

Tο πρόγραμμα των αγώνων είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης   (http://www.greece-wscb2019.gr) και στον συνημμένο πίνακα.

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σε μορφή doc 

Το πρόγραμμα σε μορφή xls 

Ο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top