Προσκληση και Δελτιο τυπου εκδήλωση για την οικογένεια ΑΦΙΣΑ

 ΜΣΑ 23 5 18 2

 ΜΣΑ 23 5 18 3

 ΜΣΑ 23 5 18 4

 45 mar

24-05-18 Μουσικό Σχολείο Άρτας - Συμμετοχή σε δράση για την ημέρα οικογένειας

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, την Τετάρτη στις 23 του Μάη του 2018, συμμετείχε στη δράση με τίτλο: « Οι πολύπλευρες πτυχές της οικογένειας» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της οικογένειας (15-5-2018) στην Αίθουσα Διώνη και διοργανώθηκε από όλους τους φορείς και τις δομές της περιοχής μας, που έχουν σαν αντικείμενο τη φροντίδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, διοργανώθηκε από το Οικοτροφείο Αίολος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Δ.Η.Κ.Ε.Δ.Α του Δήμου Αρταίων, το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγκαλιά» του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αναπηρία, το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές ανάγκες και τον Σύλλογο οικογενειών και φίλων για την ψυχική υγεία του Νομού Άρτας (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ), και περιελάμβανε παρεμβάσεις γονέων και διαδραστικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ανθοκομικής, χειροτεχνίας, χορού και μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού της πόλης μας, σε θέματα αναπηρίας, καθώς επίσης και η ανάδειξη της σπουδαιότητας των πολύπλευρων πτυχών της οικογένειας μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες γονέων και αδελφών, ατόμων με αναπηρία.

Το Μουσικό Σχολείο συμμετείχε με ένα μουσικό σύνολο μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και παρουσίασε πέντε τραγούδια με θέματα σχετικά με τη δράση. Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν «Τα ήσυχα βράδια» και τα «Μικρά παιδιά» της Αρλέτας, «Γέλα πουλί μου γέλα» των Αδελφών Κατσιμίχα, «Μην ξεχνάτε τα παιδιά» του Σταμάτη Μορφονιού και το «Αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Ανάμεσα στα τραγούδια διαβάστηκαν μικρά κείμενα με θέμα την οικογένεια και δημιουργήθηκε ένα πολύ θερμό και συγκινητικό κλίμα, αφού ολόκληρη η αίθουσα τραγούδησε μαζί με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου τα πολύ γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, αναγνωρίζοντας στους στίχους τους νοήματα και μηνύματα σχετικά με τη δράση.

Η Σχολική Κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί όλες τις συνδιοργανώτριες δομές για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την κα Γεωργία Μαλαμή από το Κ.Δ.Η.Φ. «Αγία Θεοδώρα» για τη συνεργασία. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με πολύ χαρά στη συγκεκριμένη δράση, αφού βαθιά μας πεποίθηση ήταν και παραμένει ότι τα σχολεία είναι οργανισμοί με κοινωνική παρουσία και πρόταση, και ότι με μέσο τη μουσική μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας ομορφότερη.

Ο υπεύθυνος του μουσικού συνόλου

Παναγιώτης Γιαννούτσος

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων . Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top