er5

 er1

 er2

er6

er3

er4

16-04-18 Δεύτερη συνάντηση Erasmus+ μαθητών και καθηγητών στην πόλη Montesarchio της Ιταλίας 19- 23 Μαρτίου 2018

16 mou

Στην πόλη Montesarchio της Ιταλίας από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η  δεύτερη συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε  σχολείων της Ευρώπης, που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci n’est pas une école, c'est mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχαν τρείς μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου και τρεις καθηγήτριες.

Oι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές φτάσαμε την Κυριακή το μεσημέρι στην πόλη Montesarchio, όπου και μας υποδέχθηκε η υπεύθυνη καθηγήτρια του σχολείου «Instituto di Istruzione Superiore "ENRICO FERMI"», καθώς και οι οικογένειες των ιταλών μαθητών.

Τη Δευτέρα, 17.03.18 το πρωί πραγματοποιήθηκε μια μικρή τελετή υποδοχής από τους Ιταλούς μαθητές και το Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος στο καλωσόρισμά του μίλησε για τις θετικές πλευρές του προγράμματος Erasmus plus, ευχήθηκε μια ενδιαφέρουσα, γεμάτη εμπειρίες εβδομάδα στο σχολείο τους και ευχάριστη παραμονή στην πόλη τους. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από μαθητές του λυκείου, καθώς και παρουσίαση του ιταλικού εκπαιδευτικού συστήματος, της δομής και της λειτουργίας του σχολείου. Ακολούθησε παρουσίαση της περιοχής του Μπενεβέντο και της πόλης Montesarchio. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ακολούθησαν τρία δημιουργικά εργαστήρια σχετικά με τη θεματική ενότητα του προγράμματος «Το θέατρο στην εκπαιδευτική διαδικασία» που συντονίζει το ιταλικό σχολείο. Στόχος και των τριών εργαστηρίων ήταν η προετοιμασία μιας κοινής θεατρικής παράστασης με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των καθηγητών του προγράμματος. Στο πρώτο εργαστήριο οι συμμετέχοντες επεξεργάστηκαν και ερμήνευσαν τα κείμενα της παράστασης, στο δεύτερο δημιούργησαν t-shirt που θα αποτελούσαν τα κοστούμια της παράστασης και στο τρίτο προετοίμασαν το τραγούδι «On écrit sur les murs» για την τελική παράσταση. Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, οι μαθητές επέστρεψαν στο σπίτι και πέρασαν το βράδυ με τις οικογένειες. 

Την Τρίτη, 18.03.18 οι μαθητές συνέχισαν την προετοιμασία της παράστασης συμμετέχοντας στα τρία δημιουργικά εργαστήρια. Μετά από ένα διάλειμμα, οι μαθητές και οι καθηγητές επισκεφθήκαμε το δημαρχείο της πόλης, όπου μας υποδέχθηκε και μας καλωσόρισε η αντιδήμαρχος παιδείας προσφέροντας αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Κάστρο και το μουσείο της πόλης, όπου εκτίθενται εντυπωσιακά αττικά ερυθρόμορφα αγγεία που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Την Τετάρτη, 19.03.18 το πρωί μαθητές και καθηγητές αναχωρήσαμε από το σχολείο για την πόλη Νάπολη, την πρωτεύουσα της Καμπανίας. Ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο έχει καταγραφεί από την UNESCO ως Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς,επισκεφθήκαμε τους καθολικούς ναούς Σάντα Κιάρα, Τζεσού Νουόβο, Ντουόμο και περιηγηθήκαμε στα στενά πολύβουα σοκάκια με τα μαγαζάκια.

Την Πέμπτη, 20.03.18 οι μαθητές και καθηγητές του προγράμματος παρουσιάσαμε στην εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την παράσταση που προετοιμάσαμε. Στο πρώτο μέρος της παράστασης οι συμμετέχοντες από κάθε χώρα παρουσίασαν με το δικό τους μουσικο-χορευτικό-θεατρικό και σίγουρα χιουμοριστικό τρόπο τις στερεότυπες αντιλήψεις για τη χώρα τους. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του κάθε σχολείου που συμβάλλουν στην διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη. Την παράσταση παρακολούθησαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την πόλη Μπενεβέντο, την πρωτεύουσα της ευρύτερης περιοχής όπου ξεναγηθήκαμε στο ιστορικό κέντρο, θαυμάσαμε την αψίδα Arco di Traiano, την εκκλησία Chiesa di Santa Sofia, καθώς και το ρωμαϊκό θέατρο. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια γιορτή μαθητών και καθηγητών. Οι μαθητές σε ρόλο D.J ανέλαβαν τη διασκέδασή μας. Ήταν μια πολύ ευχάριστη βραδιά με πολύ χορό, κέφι, φαγητό και φυσικά συγκίνηση για τον επερχόμενο αποχαιρετισμό.

Την Παρασκευή, 21.03.018, το πρωί μαθητές και καθηγητές αναχωρήσαμε από το σχολείο για την πόλη Βιέτρι, την περιοχή με τα φημισμένα κεραμικά και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την πόλη Σαλέρνο, ένα εντυπωσιακό λιμάνι με όμορφα οικήματα, πλατείες, πεζοδρόμους και πάρκα.

Το Σάββατο, 22.01.18 το ταξίδι στην Ιταλία ολοκληρώθηκε με μια ξενάγηση στα ερείπια της πόλης της Πομπηίας, η οποία καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου του Βεζούβιου. Περπατήσαμε στους δρόμους της πόλης, την αρχαία αγορά, επισκεφθήκαμε τα σπίτια πλούσιων και φτωχών κατοίκων της πόλης, το thermopolium- εστιατόριο γρήγορης εστίασης της εποχής, καθώς και το μεγάλο θέατρο και το ναό του Απόλλωνα.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία, το ενδιαφέρον και την προθυμία να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

Poupard Nathalie

Πρέντζα Άννα

Τούρκα Ευγενία

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων . Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top