26-02-19 Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου ASPnet της UNESCO

DSC 0580

DSC 0253

52854573 383417735786101 4943246386893160448 n

26-02-19 Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής του Δικτύου ASPnet της UNESCO

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου ΙΘ' Μαθητικού Συμποσίου Λυκείων Αττικής του Δικτύου ASPnet της UNESCO με θέμα "Βιώσιμη Ανάπτυξη: κατανοώντας τους στόχους, οραματιζόμαστε το μέλλον" το οποίο έλαβε χώρα στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d' Arc. Το Μαθητικό Συμπόσιο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.ΠΕ.Θ σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και τα Λύκεια Αττικής του Δικτύου.

Ήταν ένα πραγματικά γόνιμο διήμερο καλλιτεχνικής έκφρασης, διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων από τους μαθητές και μαθήτριες των συμμετεχόντων σχολείων. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν επίσης το Λύκειο Αγίου Νικολάου Λεμεσού, από το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων Κύπρου και το Λύκειο Πεντάπολης Σερρών, από τα σχολεία ASPnet Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρωί της πρώτης ημέρας, οι μαθητές προσέγγισαν καλλιτεχνικά το θέμα μέσα από χορογραφίες, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα κλπ. Το απόγευμα, χωρισμένοι σε Επιτροπές, συζήτησαν το ρόλο των νέων, την ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών και το θεσμικό πλαίσιο που απαιτείται κατά τη διαδικασία υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Στη συνέχεια, συνέταξαν πορίσματα τα οποία συζητήθηκαν σε ολομέλεια τη δεύτερη ημέρα. Τα εγκεκριμένα πορίσματα θα διαβιβαστούν στην UNESCO από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Γενικός σκοπός των Μαθητικών Συμποσίων είναι η προώθηση και διάδοση των αρχών της UNESCO και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει, με στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων, ενεργών πολιτών που θα δραστηριοποιούνται σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους.

          

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top