28-02-18 «Επιστροφή στα θρανία» (“Back to school”), άσκηση προσομοίωσης λήψης αποφάσεων στο συμβούλιο της Ε.Ε. από το 8ο Λύκειο Λάρισας

8 luk

8 lykeiolaris

8 lykeiolar

28-02-18 «Επιστροφή στα θρανία» (“Back to school”), άσκηση προσομοίωσης λήψης αποφάσεων στο συμβούλιο της Ε.Ε. από το 8ο Λύκειο Λάρισας

Στο 8ο Λύκειο Λάρισας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Επιστροφή στα θρανία» (“Back to school”) και με την ενεργό υποστήριξη του συντοπίτη μας και μόνιμου υπαλλήλου στην Ε.Ε, Δημοσθένη Μαμμωνά, άσκηση προσομοίωσης λήψης αποφάσεων στο συμβούλιο της Ε.Ε.

Οι μαθητές έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα, με την βοήθεια των καθηγητών του σχολείου (Γ. Κουλουρά, Ι. Καρδά και Ι. Σάκκα) αλλά και του διευθυντού του σχολείου κ. Δ. Ιωαννίδη -ο οποίος αγκάλιασε το όλο εγχείρημα- πάνω σε πολύπλοκα ζητήματα που άπτονται των Διεθνών Σχέσεων και της ευρωπαικής εξωτερικής πολιτικής, και με τη βοήθεια του έντυπου υλικού που στάλθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό από τις Βρυξέλλες, μελέτησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τους ρόλους τους. Ως καλοί ανώτατοι διπλωμάτες έπαιξαν τον ρόλο των μονίμων αντιπροσώπων των 28 χωρών–μελών του συμβουλίου της Ε.Ε σε «εικονική» συνεδρίαση με θέμα τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχοντας ενεργά σε μια διαδραστική ανταλλαγή απόψεων και σε μια ουσιαστική συζήτηση σε βάθος, που διήρκησε πάνω από δύο ώρες. Η προσωπική τους εμπλοκή στο όλο εγχείρημα τους βοήθησε να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και να γνωρίσουν τα μυστικά της διαπραγμάτευσης αλλά και τους δαιδαλώδεις μηχανισμούς λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα από όλη τη διαδικασία ο κ. Μαμμωνάς είχε τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές γνώσεις και εμπειρίες που προκύπτουν από την σχεδόν εικοσαετή, ακαδημαϊκή και επαγγελματική του ενασχόληση, με τα ευρωπαϊκά θέματα. Οι μαθητές από την πλευρά τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς και να βρούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούσαν πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που άπτονται της Ε.Ε (ρόλος των θεσμικών οργάνων, προετοιμασία και λήψη αποφάσεων, προάσπιση εθνικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων, μεταναστευτικό, απασχόληση και προοπτικές για τη νέα γενιά κτλ) και να εκφράσουν το όραμά τους για την ενωμένη Ευρώπη.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top