11 telpan

 11 ekdilm

 11 mousikasx

12 mousvi

1810 moy

1811 mousvi

1812 lira

1813 pneysta

11-06-18 Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας  στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με τίτλο: «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία - 2018»

mouslo

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με τίτλο: «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία - 2018», που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα από τις 5 ως τις 8 του Μάη και διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της πόλης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και συμμετείχαν αποστολές από 16 Μουσικά Σχολεία της χώρας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν ιδιαίτερα πυκνό και ενδιαφέρον και περιείχε βιωματικά εργαστήρια με συμμετοχή όλων των μαθητών, δηλαδή μεγάλα μουσικά σύνολα, φωνητικά και οργανικά, που προετοίμασαν μια σειρά κομματιών με σκοπό τη παραγωγή μιας κοινής συναυλίας, σεμινάρια και διαλέξεις από καταξιωμένους μουσικούς πάνω σε θέματα οργανοχρησίας, τεχνολογίας του ήχου και θέματα Εκκλησιαστικής μουσικής , συναυλίες από καταξιωμένους οργανοπαίχτες της παραδοσιακής μας μουσικής, συμμετοχή των Ψαλτικών Χορών των σχολείων στη Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία σε διάφορους ναούς της πόλης, παρουσίαση των μουσικών προγραμμάτων των Μουσικών Σχολείων σε πλατείες της πόλης της Καβάλας και ασφαλώς την μεγάλη κοινή συναυλία των μουσικών συνόλων στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ήταν το ακόλουθο:

Σάββατο 5-5-2018

Το Σάββατο στις 5 του Μάη η αποστολή των 86 μαθητών και 5 εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Άρτας ταξίδεψε στην πόλη της Καβάλας και το απόγευμα της ίδιας μέρας οι μαθητές μας συμμετείχαν στην πρόβα των κοινών συνόλων του φεστιβάλ. Λίγη ώρα πριν την έναρξη της πρόβας όλοι μαθητές των Μουσικών Σχολείων είχαν την τιμή να έχουν μια συνάντηση με τον καταξιωμένο τραγουδοποιό κ. Διονύση Σαββόπουλο, που βρισκόταν στην πόλη για μια συναυλία που έδωσε το προηγούμενο βράδυ σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και θέλησε να συναντήσει και να μιλήσει στα παιδιά. Ο κ. Σαββόπουλος μίλησε συγκινημένος στους μαθητές των Μουσικών Σχολείων και με το δικό του πάντα ευρηματικό και μοναδικό τρόπο εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και τιμή που ένιωθε να βρίσκεται μεταξύ τόσων νέων παιδιών που έχουν συναντηθεί για να μελετήσουν και να παίξουν όλοι μαζί μουσική. Το βράδυ της ίδιας μέρα οι μαθητές μας παρακολούθησαν συναυλία - αφιέρωμα στην πολίτικη λύρα και το ούτι, όργανα έκφρασης των συνθετών Αλέκου και Γιώργου Μπατζανού στη κεντρική πλατεία της πόλης, που δόθηκε από όλους μαζί τους διακεκριμένους μουσικούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Τσιαμούλη. Στη συγκεκριμένη συναυλία το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε στη χορωδία που πλαισίωσε το οργανικό σχήμα με μια μικρή ομάδα μαθητών και τραγούδησε μια σειρά γνωστών κομματιών μαζί με αντιπροσωπείες από όλα τα συμμετέχοντα μουσικά σχολεία.

Κυριακή 6-5-2018

Το πρωί της Κυριακής ο Εφηβικός Ψαλτικός Χορός του σχολείου μας έψαλλε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της πόλης της Καβάλας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας. Μετά το τέλος της Λειτουργίας ο εφημέριος του Ναού μίλησε με θερμά λόγια για τους μαθητές μας, τους κάλεσε και του χρόνου να ψάλλουν ξανά, μοίρασε σε όλους αναμνηστικά συμμετοχής και παρέδωσε τιμητική πλακέτα συμμετοχής στη διευθύντρια του Σχολείου κα Ανθούλα Ζιώρη. Τέλος φιλοξένησε τους μαθητές μας στο πνευματικό κέντρο της ενορίας και τραγούδησε μαζί τους παραδοσιακά τραγούδια. Στη συνέχεια οι μαθητές μας συμμετείχαν στη δεύτερη μεγάλη κοινή πρόβα των συνόλων και το απόγευμα της ίδιας μέρας παρακολούθησαν μια σειρά σεμιναρίων ανάλογα με το όργανο επιλογής του κάθε μαθητή αλλά και τα μουσικά του ενδιαφέροντα.

Δευτέρα 7-5-2018

Τη Δευτέρα το πρωί το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσίασε το μουσικό πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει στην Πλατεία Καπνεργάτη στο κέντρο της Καβάλας, εμφανιζόμενο με τρία διαφορετικά σύνολα. Στο πρώτο σύνολο μαθητές της Γ’ Γυμνασίου παρουσίασαν τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων τραγουδοποιών, στη συνέχεια παρουσιάστηκε σύνολο του σχολείου με τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, και τέλος το σύνολο ελεύθερης έκφρασης του Λυκείου έπαιξε μια σειρά παραδοσιακών τραγουδιών από διάφορες περιοχές της χώρας μας. Οι μαθητές μας απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των ακροατών αλλά και πολύ ενθαρρυντικά σχόλια από τους διοργανωτές και τις αποστολές των άλλων σχολείων. Το απόγευμα της ίδιας μέρας όλα τα σχολεία έδωσαν ραντεβού στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, όπου παρουσιάστηκαν τα σύνολα που προετοιμάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του φεστιβάλ.

Φέτος παρουσιάστηκαν 5 διαφορετικά κοινά μουσικά σύνολα και συγκεκριμένα ένας Ψαλτικός Χορός υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ζαρκαντζά, μια μικρή συμφωνική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του κ. Θεόδωρου Ορφανίδη και ένα φωνητικό σύνολο – χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Καρβούνη που επέδωσαν έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Θεόδωρου Αντωνίου και τέλος ένα οργανικό σύνολο υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Τσιαμούλη και μια χορωδία υπό τη διεύθυνση της κας Σοφίας Νεοχωρίτου που απέδωσαν κομμάτια της παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας.

Η συναυλία που ακολούθησε και παρουσίασε ο κ. Αλέξης Κωστάλας ήταν μια μοναδική εμπειρία, αφού πάνω από 700 μαθητές από 16 Μουσικά Σχολεία της χώρας ένωσαν τις φωνές και την δεξιοτεχνία τους, αναδεικνύοντας το πολύ σημαντικό έργο που υλοποιείται στα 46 Μουσικά Σχολεία της χώρας σε μουσικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Τρίτη 8-5-2018

Την Τρίτη το πρωί οι μαθητές παρακολούθησαν συναυλία του μουσικού σχήματος «Narda» από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Μάρκο Σκούλιο και το φεστιβάλ έληξε με την απονομή αναμνηστικών.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ. Διοργανώσεις τέτοιου τύπου ενισχύουν και στηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, αφού οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συναντηθούν με συμμαθητές τους από διαφορετικές περιοχές, να παίξουν μαζί μουσική, να μάθουν βιωματικά για τις ποικίλες μουσικές παραδόσεις της πατρίδας μας και να συνεργαστούν μέσα σε ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο, ιδιαίτερα προσεγμένο, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων επιστημόνων και καταξιωμένων καλλιτεχνών της παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας, της Δυτικοευρωπαϊκής μουσικής και της Εκκλησιαστικής μουσικής της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί τον Δήμο Αρταίων, και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χριστόφορο Σιαφάκα, την Ιερά Μητρόπολη Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας για τη υποστήριξη, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που προετοίμασαν τη συγκεκριμένη δράση κ. Παναγιώτη Κατσικλή, κ. Ηλία Λένη και κ. Γιώργο Μπουτσάκη, και φυσικά τους μαθητές του σχολείου μας που είχαν μια εξαιρετική παρουσία σε ένα σημαντικό φεστιβάλ πανελλαδικής εμβέλειας. Πιστέυουμε ότι οι μαθητές μας αποκόμισαν όλα τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει μια τέτοιου είδους διοργάνωση και έχουμε αρχίσει ήδη να σχεδιάζουμε τις ανάλογες δράσεις της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Άρτας

Παναγιώτης Γιαννούτσος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 8-9-2023 έως και τις 16-9-2023, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, στο οποίο διενεργούνται εξετάσεις Ελλήνων του εξωτερικού και επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 8-9-2023 έως και τις 12-9-2023.
2. Για επείγουσες υποθέσεις – και μόνο κατόπιν ραντεβού – θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές.
3. Ειδικά για τις 15 και 16-9-2023 θα ισχύσει απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού και επισκεπτών.
4. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top