18-03-16 3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων-Εκπαιδευτική   Ραδιοτηλεόραση, www.edutv.gr               

Επιστημονική Εταιρία

European School Radio    

http://www.esradiosociety.eu

www.cityofathens.gr www.technopolis-athens.com

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος και    τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί”

   3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου!

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Επιστημονική Εταιρία “European School Radio - το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου για μαθήτριες & μαθητές – παραγωγούς ραδιοφώνου, το οποίο και θα επισφραγίσει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος & τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί”.

Οι θεματικοί άξονες του διαγωνισμού είναι: Ανθρώπινα Δικαιώματα & Αξίες, Δικαιώματα του Παιδιού, Προσφυγικό/Μετανάστευση/Άσυλο/Πόλεμος, Ζητήματα ταυτότητας & ενσωμάτωσης, Διαπολιτισμικός Διάλογος, Ενεργός πολίτης, Κοινωνία των πολιτών, Εθελοντισμός.

Την ημέρα της διεξαγωγής του Φεστιβάλ, Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και με τη συμβολή του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα βραβευθούν οι μαθητές που έχουν διακριθεί από την ειδική Κριτική Επιτροπή στο Μαθητικό Ραδιοφωνικό Διαγωνισμό “Καν’ το ν’ ακουστεί”. Η δήλωση συμμετοχής των σχολείων γίνεται στην ιστοσελίδα του European School Radio www.europeanschoolradio.eu μέχρι και τις 30 Μαρτίου (έχει δοθεί παράταση).

Στόχος και κινητήρια δύναμη του 3ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου είναι η ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων στο τοπίο των ΜΜΕ μέσα από τη προσέγγιση συγκεκριμένων θεματικών κοινωνικής ευαισθητοποίησης και μέσα από τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα ΜΜΕ σε αλληλεπίδραση με ειδικούς και φορείς του χώρου. Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα από 9.00 έως 19.00στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (είσοδος ελεύθερη).

Για περισσότερες πληροφορίες www.europeanschoolradio.eu/3fest.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top