20-01-16 Μαθητές του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ στο Διεθνές Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στο Χάρβαρντ

20 01 16 peiramatiko

Ο όμιλος «Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική» του Πειραματικού Σχολείου Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Harvard Model United Nations 2016, που διοργανώνεται στις 28-31 Ιανουαρίου, στη Βοστώνη, Η.Π.Α.

Οι μαθητές-σύνεδροι θα προσομοιώσουν τις συνεδριάσεις των επιτροπών και της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα θέματα που απασχολούν σήμερα την παγκόσμια κοινότητα, προτείνοντας λύσεις και καταθέτοντας προσχέδια νόμου -resolutions- προς ψήφιση.

Η αποστολή αποτελείται από μαθητές της Α’, Β’, Γ’ Λυκείου του σχολείου  καθώς και από αποφοίτους, όλοι μέλη του ομίλου. Οι μαθητές έχουν λάβει οικονομικές υποτροφίες από το Harvard M.U.N. 2016 που καλύπτουν σημαντικό μέρος  των εξόδων τους.

Ως σύμβουλοι -advisors- συμμετέχουν, επίσης, η εκπαιδευτικός του Π.Σ.Π.Θ. Κούντη Μαρία, φιλόλογος, και η εξωτερική συνεργάτης  του ομίλου και απόφοιτος, Κυριακοπούλου Ελευθερία.

Η αποστολή εκπροσωπεί το Λουξεμβούργο με μία πλήρη αποστολή 16 συνέδρων και 3 συμβούλων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Βοστώνη η αποστολή θα επισκεφτεί, ύστερα από πρόσκληση, την Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού -HellenicCollegeHolyCross-  και το Γενικό Προξενείο Βοστώνης.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top