20-12-15 Επίσκεψη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στο ΓΕΛ Αφάντου

09 01 16 gel afantou09 01 16 gel afantou 209 01 16 gel afantou 3

Την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, στο Γενικό Λύκειο Αφάντου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των Νέων σε θέματα Παιδιών με Αναπηρίες, πραγματοποιήθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΚΔΑΠ – μεΑ «ΕΣΤΙΑ» & «ΠΝΟΗ».

«Ως ισότιμοι πολίτες, τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία».

Με πίστη στην αρχή αυτή οι μαθητές του σχολείου μας έχουν ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά του ΚΔΑΠ – μεΑ, με δραστηριότητες που έχουν ως στόχο  τη συνεργασία, την επαφή  με τα προβλήματα και τις ειδικές ικανότητές τους και γενικότερα την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης τοπικής κοινότητας σε θέματα αναπηρίας.

Η ιδιαίτερη χαρά με την οποία τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτές και οι φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ τους καταδεικνύουν τη συνειδητοποίηση, εκ μέρους και των δύο πλευρών, ότι η διαφορετικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία  και  προαναγγέλλουν την υλοποίηση και άλλων κοινών δράσεων και δημιουργιών στο μέλλον.

Προγραμματισμένες δράσεις των μαθητών αποτέλεσαν:

α) Καλλιτεχνικό workshop / Βιωματικό εργαστήριο με πινέλα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

β) Φιλικός αγώνας μπάσκετ.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top