19-02-19 Διενεργήθηκε το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου  Συνεργαζομένων  Σχολείων ASPnet-UNESCO

19 02 19photo01

19-02-19 Διενεργήθηκε το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου  Συνεργαζομένων  Σχολείων ASPnet-UNESCO

Η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.ΠΕ.Θ σε συνεργασία  με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος  διοργάνωσε το 4ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου  Συνεργαζομένων  Σχολείων ASPnet-UNESCO, με τίτλο «17 Στόχοι για το μέλλον μας». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Pierce.

Την πρώτη ημέρα, οι μαθητές παρουσίασαν το πολύ σημαντικό θέμα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από «καλλιτεχνικές αποτυπώσεις (χορογραφίες, τραγούδια με δικούς τους στίχους, θεατρικά δρώμενα, σκετς) και στη συνέχεια, χωρισμένοι σε Επιτροπές, συζήτησαν για το ρόλο των νέων και τη δημιουργία συνεργασιών προκειμένου να υλοποιηθούν οι 17 Στόχοι που έχουν χρονικό ορίζοντα το 2030. Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών,  το πόρισμα κάθε Επιτροπής  συζητήθηκε σε ολομέλεια  κατά την οποία τέθηκε σε ψηφοφορία. Τα εγκεκριμένα πορίσματα θα διαβιβαστούν στην UNESCO από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Γενικός σκοπός των Μαθητικών Συμποσίων είναι η προώθηση και διάδοση των αρχών της UNESCO και των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει,  με στόχο τη δημιουργία υπεύθυνων, ενεργών πολιτών που θα δραστηριοποιούνται σε εθνικό  και παγκόσμιο επίπεδο γνωρίζοντας τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους.  

Μετά τη λήξη των εργασιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία τους να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες  διοργανώσεις.

                                                                                                                                           

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου. Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, η είσοδος δικαστικών επιμελητών από τις 12:00 έως και τις 14:00, καθώς επίσης οι επείγουσες παραδόσεις ταχυμεταφορών (courier) για υπηρεσίες πρωτοκόλλου οι οποίες θα διεκπεραιώνονται με τη συνδρομή υπαλλήλου του Κεντρικού Πρωτοκόλλου, έξω στην Πύλη τις ίδιες ώρες (12:00 – 14:00). Συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top