23 02 16 glaros

Πριν λίγες μέρες παραλάβαμε τα βραβεία του Μαθητή, της Εκπαιδευτικού και του Σχολείου, από τη συμμετοχή μας στο «International Students’ Visual Arts Contest-cum Exhibition of Hong Kong-Photography HKISAC 2015» («Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικής Τέχνης-τμήμα Φωτογραφίας HKISAC 2015», τον οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Hong Kong σε συνεργασία με τον οργανισμό Po Leung Kuk, έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς στο Hong Kong. Για τον διαγωνισμό είχαμε ενημερωθεί μέσω εγγράφου της Διεύθυνσης Μορφωτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το θέμα του ήταν «Harmony» («Αρμονία»).

Το Σχολείο μας έλαβε μέρος με δύο συμμετοχές μαθητών του, με έργα- ψηφιακές φωτογραφίες τους που υποβλήθηκαν διαδικτυακά τον Απρίλιο του 2015. Οι μαθητές τη σχολική χρονιά 2014-2015 ήταν μέλη της ομάδας του σχολικού προγράμματος «Φωτογραφία χωρίς photoshop», το οποίο συντόνιζε και επόπτευε η εκπαιδευτικός του Σχολείου Κα Αχράζογλου Χριστίνα.

Στα τέλη Ιουλίου πληροφορηθήκαμε μέσω mail από τη διοργανώτρια αρχή για την πρόκριση προς βράβευση του έργου-φωτογραφίας του μαθητή μας Πούλου Αθανάσιου. Μεσολάβησε ένα διάστημα επαλήθευσης των στοιχείων του μαθητή και ελέγχου γνησιότητας της φωτογραφίας από τη διοργανώτρια αρχή, μέχρι προχθές που παραλάβαμε τα πιστοποιητικά διάκρισης (CertificateofMerit).

Το συγκεκριμένο-έργο ελήφθη κατά την ημερήσια εκδρομή στη Θάσο πέρυσι τον Απρίλιο, απεικονίζει γλάρο σε πτήση με φόντο μόνον ουρανό και αναρτήθηκε από τη διοργανώτρια αρχή στη διεύθυνση :

www.hkisac.org/2015/customPage/artwork_detail/en/com/1365

Η διάκριση αποτελεί μια επιβράβευση της δημιουργικής ενασχόλησης που πραγματοποιείται στα προγράμματα του Σχολείου τόσο για τον οιονδήποτε μαθητή που μετέχει σ΄ αυτά, όσο και για τον εκπαιδευτικό που συντονίζει και υλοποιεί πρόγραμμα στο Σχολείο.

Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καβάλας: Ξυλούδης Ηλίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top