22-02-16 Σχολικές επισκέψεις με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια», στο υπουργείο

computer

Το πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια» συνεχίζεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Νέων Τεχνολογιών (αίθουσα 0043,) η οποία είναι εξοπλισμένη με φορητούς υπολογιστές και διαδραστικό πίνακα.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται για το σχολικό έτος 2015-2016, από τις 12 Οκτωβρίου 2015 έως και τις 10 Μαΐου 2016 (μια επίσκεψη κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρες 10:00-11:30).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ & Στ’ Δημοτικού σχολείου, καθώς και μαθητές Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου, σχολικών μονάδων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά. Μέχρι την ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος θα έχουν ενημερωθεί πάνω από 5000μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές ενημερώνονται με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο για τη χρήση του Διαδικτύου, τις δυνατότητες που προσφέρει στη Μάθηση, στην Επικοινωνία, στην Πληροφόρηση και στην Ψυχαγωγία. Παράλληλα, παρουσιάζονται θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου, την ηλεκτρονική παρενόχληση και τον εθισμό.

Στους μαθητές μοιράζεται φυλλάδιο με χρήσιμους συνδέσμους, ενώ από την περσινή χρονιά διατίθεται επιπλέον και ένα  ενημερωτικό έντυπο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με τίτλο «Προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών – Ενημέρωση για χρήστες και συνδρομητές υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών»

Να σημειώσουμε τέλος ότι οι σχολικές μονάδες επιδεικνύουν μεγάλη ανταπόκριση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εφόσον μέσα σε 2 ημέρες από την ημερομηνία ανακοίνωσής του, καλύπτονται όλες οι διαθέσιμες μέρες και τηρείται και μεγάλη λίστα αναμονής.

Οι εισηγητές του προγράμματος είναι οι :

Γαϊτάνη Μαρία-Άννα, Εκπαιδευτικός ΠΕ19, MSc in Information Systems

Μπάρκας Θεόδωρος, Εκπαιδευτικός ΠΕ05

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://workshops.minedu.gov.gr.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top