21-06-16 Έργα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού

xalkida

21-06-16 Έργα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού

Στο 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας με αφορμή  την 21η Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οργανώθηκαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων δραστηριότητες, οι οποίες είχαν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες  σχετικά με θέματα ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ενίσχυσης του φιλειρηνικού πνεύματος. Τα παιδιά  έγραψαν ποίηση, ζωγράφισαν και σχεδίασαν αφίσες. Από τα έργα τους η Συντακτική Ομάδα της εφημερίδας του σχολείου μας, του ΠΡΩΤΟ-τυπου, επέλεξε ορισμένα για μια  ειδική έντυπη έκδοση, την οποία μπορεί να διαβάσει κανείς και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (http://www.1gymchal.gr/).

  Αυτό που ιδιαίτερα κινητοποίησε την ευαισθησία  μαθητών και μαθητριών  ήταν το δράμα των προσφύγων, όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τα ποιήματά τους. Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, και συγκεκριμένα στη Ριτσώνα, λειτουργεί κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο οποίο διαβιούν 800 περίπου άτομα, από τα οποία τα 350 είναι παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί βλέπουμε  καθημερινά να ξετυλίγεται δίπλα μας  το δράμα αυτών των ανθρώπων, αναρωτιόμαστε για τις αιτίες του και νιώθουμε την ανάγκη να δράσουμε, να μην μένουμε θεατές που  απλώς συμπονούν  και θλίβονται. Γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι η δράση αυτή, για να είναι αποτελεσματική, δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή με αφορμή τον εορτασμό μιας ημέρας. Πρέπει να είναι δράση συστηματική και επίμονη για να αλλάξουν συνειδήσεις  και στάσεις ζωής και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γιατί, όπως γράφει σε ένα ποίημά του ο Τάσος Λειβαδίτης,

                          ''Μέσα σε κάθε ζωή υπάρχει πάντα κάτι πιo βαθύ

                           απ' τον εαυτό της - η ζωή των άλλων''.

 Το μαθητικό έντυπο του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας σε μορφή pdf

                

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top