label omilies

22-06-16 Ο υπουργός Νίκος Φίλης στα εγκαίνια έκθεσης με έργα μαθητών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα

filis avlona 2 400px

filis avlona fin 1

filis avlona fin 3

filis avlona fin 2

filis avlona fin 4

22-06-16 Ο υπουργός Νίκος Φίλης στα εγκαίνια έκθεσης με έργα μαθητών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα

Παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη εγκαινιάστηκε σήμερα στο κτήριο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ( Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Κτίριο 16, 2ος όροφος) η εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής των μαθητών του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ).

Στην έκθεση που απλώνεται σε όλους του χώρους του δευτέρου ορόφου παρουσιάζονται εννιά συλλογικά έργα, μεγάλων διαστάσεων και 30 ατομικά, μικρών και μεσαίων διαστάσεων.

«Η έκθεση είναι ένα δείγμα μίας αθόρυβης και συστηματικής δουλειάς που γίνεται σε πολλές φυλακές» τόνισε ο Νίκος Φίλης, με αφορμή τα εγκαίνια και πρόσθεσε ότι «αυτή η αθόρυβη λειτουργία μέσα από την εκπαίδευση των παιδιών και τα σχολεία τα οποία λειτουργούν έχει αρχίσει να αποδίδει. Αλλάζει σε σημαντικό βαθμό το κλίμα. Αν θέλετε επιβεβαιώνεται αυτό που πολλοί λένε, και μάλιστα ειδικοί, ότι η εκπαίδευση απελευθερώνει. Είναι μία μορφή ελευθερίας, όταν τα παιδιά συμμετέχουν σε διαδικασίες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές μέσα στις φυλακές. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα. Δεν χρειάζονται τόσο τα χρήματα όσο η αλλαγή νοοτροπίας. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινούμεθα, σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και το υπουργείο δικαιοσύνης.»

 Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου,  η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο Γ. Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, ο Πέτρος Δαμιανός, Διευθυντής του Γυμνασίου και του Λυκείου που λειτουργεί εντός του ΕΚΚΝΑ, και ο Ηλίας Ζαγοραίος, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Αλλά και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, επτά παιδιά που φοιτούν στο ΕΚΚΝΑ, τα οποία πρόβαλαν μέσω της ζωγραφικής τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις ελπίδες και τα όνειρα τους τόσο για τη ζωή τους όσο και για τον κόσμο. Μεγάλο ρόλο, τόσο στην πραγματοποίηση της έκθεσης όσο και στη προτροπή και εμψύχωση των παιδιών, κατέχει η Βασιλική Δουζένη, καθηγήτρια του μαθήματος των καλλιτεχνικών στο ΕΚΚΝΑ.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας 10:00 ως 15:00.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top