Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δικαιούνται διευκολύνσεις κατά τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εφόσον εξεταστούν στα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα που ορίζονται κάθε φορά. Για την παροχή των διευκολύνσεων απαιτείται η υποβολή σχετικής γνωμάτευσης από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ΚΕΔΔΥ μαζί με την υποβολή της αίτησης για τη συμμετοχή στις εξετάσεις. Οι  διευκολύνσεις αναφέρονται αναλυτικά στην υπ.αριθμ.14420/ΚΒ/2008(ΦΕΚ 218Β) Υπουργική Απόφαση.

Παρακαλούμε το ανωτέρω κείμενο να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στα έγγραφα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας(ΚΠΓ).

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Υπουργείου. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top