Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δικαιούνται διευκολύνσεις κατά τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εφόσον εξεταστούν στα Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα που ορίζονται κάθε φορά. Για την παροχή των διευκολύνσεων απαιτείται η υποβολή σχετικής γνωμάτευσης από Δημόσιο Νοσοκομείο ή ΚΕΔΔΥ μαζί με την υποβολή της αίτησης για τη συμμετοχή στις εξετάσεις. Οι  διευκολύνσεις αναφέρονται αναλυτικά στην υπ.αριθμ.14420/ΚΒ/2008(ΦΕΚ 218Β) Υπουργική Απόφαση.

Παρακαλούμε το ανωτέρω κείμενο να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, στα έγγραφα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας(ΚΠΓ).

Για το έγγραφο πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top