18-03-16 Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ

18 03 16foitites

 

H κατανομή του αριθμού εισακτέων ανά Ίδρυμα και Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έγινε, αφού λήφθηκαν υπόψη: ο αριθμός εισακτέων κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2015–2016, τα αιτήματα των τμημάτων κάθε Ιδρύματος για το βέλτιστο αριθμό θέσεων ανά Τμήμα, τα καταγεγραμμένα από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. προβλήματα ανά τμήμα κάθε Ιδρύματος και τα στοιχεία σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των Ιδρυμάτων.

 

Τα πιο πάνω επισημαίνει ο Υπουργός Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή, ενώ παρουσιάζει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε έγγραφο τον Δεκέμβριο με το οποίο καλούνταν τα  ΑΕΙ να προτείνουν αριθμό εισακτέων σπουδαστών για το ακαδημαϊκό έτος 2016–2017. Ορισμένες από τις προτάσεις αυτές συνοδεύονται και από παρατηρήσεις, είτε σε επίπεδο Ιδρύματος, είτε σε επίπεδο τμήματος ή σχολής.

 

Σε συνέχεια των παραπάνω, εκδόθηκε η αρ. πρωτ. Φ.253.1/44654/Α5/15-3-2016 (ΦΕΚ 685/B/15-03-2016) Υπουργική Απόφαση, με την οποία ορίστηκε ο αριθμός εισακτέων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016–2017 ανά Ίδρυμα και Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top