12-04-19 Επιμορφωτικές ημερίδες Από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

afisa pekes

12-04-19 Επιμορφωτικές ημερίδες Από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

Βήμα στην κατεύθυνση της ουσιαστικής ανταπόκρισης σε επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών της Θεσσαλίας, αποτελεί η οργάνωση επιμορφωτικών ημερίδων στο σύνολο της Περιφέρειας από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας.

Αντικείμενο της επιμόρφωσης είναι οι διδακτικές πρακτικές διαχείρισης τάξης και η αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού. Η θεματολογία της επιμόρφωσης επελέγη με βάση την ανίχνευση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών, που πραγματοποιήθηκε από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στη διερεύνηση αυτή συμμετείχαν 1341 σε σύνολο 3025 εκπαιδευτικών και παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις επιμόρφωσης, μετά από συνεδρίαση, 240 από τους 367 Συλλόγους Διδασκόντων Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας.

Στη σειρά των επιμορφωτικών ημερίδων, έχει προγραμματιστεί συνδυασμός εισηγήσεων και παράλληλων εργαστηρίων, ώστε να παρουσιαστούν διδακτικές τεχνικές, που προτείνεται να εφαρμοστούν στη σχολική μονάδα και παράλληλα να καλλιεργηθεί φιλοσοφία συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών. Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια αποτελούν προϊόν συνεργασίας όλων των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Δημοτικής Εκπαίδευσης και βασίζονται στις τελευταίες τάσεις της παιδαγωγικής επιστήμης.

Ο προγραμματισμός των ημερίδων φτάνει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και θα υλοποιηθεί από κλιμάκια Σ.Ε.Ε. Οι ημερίδες απευθύνονται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που διδάσκουν στο Δημοτικό Σχολείο και θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους ωραρίου. Συνέπεια αυτού είναι οι σχολικές μονάδες την ημέρα της επιμόρφωσης να μένουν κλειστές κατά περιοχές. Οι επιμορφώσεις ξεκινούν στις 17 Απριλίου με παράλληλες δράσεις στα δημοτικά σχολεία των περιοχών Παλαμά Καρδίτσας και Βελεστίνου Μαγνησίας και συνεχίζονται στις 18 Απριλίου στα δημοτικά σχολεία της περιοχής της Αγιάς Λάρισας και σχολείων του Δήμου Καρδίτσας. Ο προγραμματισμός προβλέπει την υλοποίηση των επόμενων ημερίδων αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα.

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-14.00.
Η είσοδος του κοινού ειδικά στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00.
Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό.
Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mydocs.minedu.gov.gr

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top