etiwwinig

Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια επιτυχούς πορείας πανευρωπαϊκά, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολείων. Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning λειτουργεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.) με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 Τη φετινή χρονιά η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης διοργάνωσε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με διεθνή συμμετοχήΠερισσότεροι από 500 σύνεδροι εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στις εργασίες του, ενώ παρουσιάστηκαν 75 εργασίες σε παράλληλες συνεδρίες. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν 8 workshopsμε πρωτοφανή συμμετοχή.

Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. K. Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γ. Αγγελόπουλος. . Οι προσκεκλημένοι ομιλητές έδωσαν αξιόλογες ομιλίες ενώ γενικά το πρόγραμμα τηρήθηκε χρονικά με αίθουσες γεμάτες από εκπαιδευτικούς και τις τρεις ημέρες.

Η έναρξη της 10ης επετειακής τελετής απονομής εθνικών βραβείων eTwinning  πραγματοποιήθηκε με την ομιλία της κ. C. Morvan, από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης που εδρεύει στις Βρυξέλλες, με τίτλο: "eTwinningcelebratesboth 10 yearsandthebirthofeTwinninggeneration". Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα παραμένει πρώτη σε εγγραφές και το 2015, καθώς και πρώτη σε εγγραφή ευρωπαϊκών και εθνικών έργων eTwinning.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητήριων έργων. Για τους νικητές των 10ων Εθνικών Βραβείων eTwinning θα ακολουθήσει ξεχωριστό δελτίο τύπου. Όλα τα βραβευθέντα σχολεία έλαβαν ως δώρα ηλεκτρονικό εξοπλισμό από τις χορηγίες των εταιριών, HP, Interactivo, Epson και Eset καθώς και συμμετοχή σε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο ή συνέδριο στο εξωτερικό στo πλαίσιo της δράσης eTwinning για το 2015.

Η εκδήλωση και η πρώτη μέρα του συνεδρίου μεταδόθηκε ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.  Tο video θα αναρτηθεί σύντομα στη διεύθυνση:http://vod-new.sch.gr

Το συνέδριο έλαβε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τη δραστήρια και δημιουργική κοινότητα των Ελλήνων eTwinners, γεγονός που καθιερώνει επίσημα το συνέδριο. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά με περισσότερες συμμετοχές, συνεργατικά έργα και καινοτόμες δράσεις! Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο: http://etwinning.gr/conf2015

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

etiwwinig 3

etiwwinig 2

etiwwinig 11etiwwinig 12

etiwwinig 13etiwwinig 14

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top