Ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ (4/10) το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο που οργάνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με θέμα «Τέχνη & Εκπαίδευση: Διδακτικές και Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο Σχολείο του 21ου αιώνα», στο κτήριο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. 

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το συνέδριο αυτό αποτελεί απόδειξη ότι «το δημόσιο σχολείο μπορεί να καινοτομεί, να υπερβαίνει πλευρές της κρίσης, μπορεί να δίνει ένα μήνυμα ανανέωσης για ολόκληρη την κοινωνία». Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «τα πορίσματα του Συνεδρίου δεν θα αρχειοθετηθούν, όπως συνηθίζεται, αλλά θα αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής μελέτης και διαλόγου, ώστε να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την τεράστια πρόκληση της σύζευξης τέχνης και εκπαίδευσης».

Υπολογίζεται ότι στο Συνέδριο παρευρέθησαν περίπου 2000 σύνεδροι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις ξένων και Ελλήνων  διακεκριμένων επιστημόνων, όπως οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου του NorthernIllinois, USA, DouglasBoughtonκαι KerryFreedman, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (InstituteofEducation), LesleyBurgess, η εκπρόσωπος του National Foundation for Educational Research της Μεγάλης Βρετανίας, CarolineSharp, ο Bernard Darras, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Ziegfeld 2012 στον τομέα Εκπαίδευσης για την Τέχνη καθώς και Έλληνες ακαδημαϊκοί, όπως ο Αλέξης Κόκκος (Καθηγητές ΕΑΠ), η Τιτίκα Σάλλα (ομ. Καθηγήτρια ΑΣΚΤ), Παύλος Χριστοδουλίδης (ομ. Καθηγητής του Παν/μιου Αθηνών) και ο Ανδρέας Ιωαννίδης.

Αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον και η συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών τόσο στις θεωρητικές εισηγήσεις και στις παράλληλες συνεδρίες που αφορούσαν εκπαιδευτικά προγράμματα εφαρμοσμένα σε σχολεία όλης της επικράτειας όσο και στα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες, με αντικείμενο τον δημιουργικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι διάφορες μορφές της Τέχνης (εικαστικά, χορός, μουσική, θέατρο, λογοτεχνία, τεχνολογία, κόμικ κ.λπ.) στο σύγχρονο σχολείο. Η συμμετοχή στο Συνέδριο ήταν δωρεάν. Τα «Πορίσματα-Συμπεράσματα» του Συνεδρίου πρόκειται να ανακοινωθούν προσεχώς, ενώ τα «Πρακτικά» θα δημοσιευθούν εντός του 2016. Σύντομα πρόκειται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ και το βιντεοσκοπημένο αρχείο του συνεδρίου.

Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top