23-11-18 θέμα «Οι 17 στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από τα μάτια των παιδιών»

23 stoxoi

46691515 637906853278502 5700847363430547456 n

23-11-18 θέμα «Οι 17 στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.ΠΕ.Θ σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) Γραφείο Ελλάδος-Κύπρου, διοργάνωσε ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09-15.00, στην αίθουσα «Jaqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Οι 17 στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από τα μάτια των παιδιών». Αφορμή αποτέλεσε το ηλεκτρονικό βιβλίο για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με τίτλο «Παιδικές Ιστορίες για έναν Δικαιότερο Κόσμο», το οποίο έχει μεταφραστεί από το UNRIC στην ελληνική γλώσσα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και πολιτιστικών Θεμάτων και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σκοπός της ημερίδας, η οποία εστίασε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν αφενός να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το διεθνές και το εθνικό πλαίσιο υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και αφετέρου μέσα από εισηγήσεις φορέων, παρουσίαση καλών πρακτικών και ανταλλαγή απόψεων να διερευνηθούν τρόποι προσέγγισης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και να δοθούν εργαλεία και ιδέες για την υλοποίησή τους.

Τη συνάντηση πλαισίωσαν με ένα πολύ όμορφο δρώμενο για τους Στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης, μαθητές από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Το πρόγραμμα σε μορφή pdf

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top