23-11-18 θέμα «Οι 17 στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από τα μάτια των παιδιών»

23 stoxoi

46691515 637906853278502 5700847363430547456 n

23-11-18 θέμα «Οι 17 στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Η Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του ΥΠ.ΠΕ.Θ σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) Γραφείο Ελλάδος-Κύπρου, διοργάνωσε ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 09-15.00, στην αίθουσα «Jaqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας με θέμα «Οι 17 στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από τα μάτια των παιδιών». Αφορμή αποτέλεσε το ηλεκτρονικό βιβλίο για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με τίτλο «Παιδικές Ιστορίες για έναν Δικαιότερο Κόσμο», το οποίο έχει μεταφραστεί από το UNRIC στην ελληνική γλώσσα.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου για την Αειφορία, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και πολιτιστικών Θεμάτων και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σκοπός της ημερίδας, η οποία εστίασε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν αφενός να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για το διεθνές και το εθνικό πλαίσιο υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και αφετέρου μέσα από εισηγήσεις φορέων, παρουσίαση καλών πρακτικών και ανταλλαγή απόψεων να διερευνηθούν τρόποι προσέγγισης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και να δοθούν εργαλεία και ιδέες για την υλοποίησή τους.

Τη συνάντηση πλαισίωσαν με ένα πολύ όμορφο δρώμενο για τους Στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης, μαθητές από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Το πρόγραμμα σε μορφή pdf

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-14.00.
Η είσοδος του κοινού ειδικά στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00.
Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό.
Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mydocs.minedu.gov.gr

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top