31-10-16 Η επιμορφωτική διημερίδα “Teachers4Europe”

t4e

31-10-16 Η επιμορφωτική διημερίδα “Teachers4Europe”

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσαν την εκπαιδευτική δράση "Teachers4Europe" 2016-2017 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στις 29-30 Οκτωβρίου.

Ο σκοπός της Δράσης είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο, θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών υποθέσεων, εξελίξεων και προοπτικών. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση αποτελεί συνέχεια των αντίστοιχων δράσεων προηγούμενων σχολικών ετών οι οποίες σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι Πρεσβευτές του προγράμματος ("Teachers4Europe Ambassadors") συμμετείχαν στην επιμορφωτική διημερίδα στις 29 & 30 Οκτωβρίου, που υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η διημερίδα είχε σκοπό την ενημέρωση των Πρεσβευτών Teachers4Europe και την καλύτερη ανταλλαγή απόψεων για την εξέλιξη και πορεία του προγράμματος.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετείχε με τα εργαστήρια «Ψηφιακά Ανοικτά Αποθετήρια στην Ευρώπη: Πώς τα αξιοποιούμε;», «Δημιουργώντας Βίντεο με τους μαθητές» και «Σηματοδοτώντας την εικόνα». H συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση της καινοτομίας του προγράμματος, αφού οι Πρεσβευτές εξοικειώνονται με εργαλεία και πρακτικές στη χρήση πολυμέσων, ενώ σημαντικό μέρος των αποτελεσμάτων της δουλειάς των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα αξιοποιηθούν ως καλές πρακτικές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top