28 ieronymosga

 kyp4

 yp5

 yp2

yp3

yp1

28-02-18 Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Στον στόχο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού συνολικά στα σχολεία και κατά προτεραιότητα στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθήνας.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, βουλευτών, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπογράμμισε τη σημασία της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που καθημερινά δίνουν μεγάλο αγώνα μαζί με τους γονείς των μαθητών, δηλώνοντας ότι χωρίς τους εκπαιδευτικούς δεν θα ήταν δυνατή η όποια επιτυχία της πολιτικής αναβάθμισης των ειδικών σχολείων.

Μετά τις ομιλίες, μαθητές του σχολείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ενώ μαθητές των Μουσικών Σχολείων Αλίμου και Ιλίου έδωσαν μια μικρή συναυλία.

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, παρέμεινε για αρκετή ώρα στην αίθουσα Πληροφορικής και συνομίλησε με τα παιδιά. Οι μαθητές του δώρισαν ένα χειροποίητο λεύκωμα το οποίο έφτιαξαν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ως άμεση προτεραιότητα την αναβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Για πρώτη φορά εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση που προβλέπει το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία των προγραμμάτων συνεκπαίδευσης μεταξύ μαθητών Ειδικών και Γενικών Σχολείων και εκατοντάδες σχολεία ανταποκρίθηκαν και έλαβαν μέρος σε προγράμματα συνεκπαίδευσης. Μετά από 8 χρόνια, ιδρύθηκαν 36 Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 570 Τμήματα Ένταξης (ΤΕ) στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων ετών.

Επίσης, αυξήθηκε ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε αριθμό σχεδόν διπλάσιο των προ 3ετίας πραγματοποιούμενων προσλήψεων. (2013-14 : 6.300 και 2017-18 : 11.500)

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου επισκέφθηκε το 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών μετά από πρόσκληση των μαθητών οι οποίοι είχαν επισκεφθεί τον περασμένο Νοέμβριο τον Υπουργό στο πλαίσιο ξενάγησής τους στην έκθεση «Παιδεία Τέχνας Κατεργάζεται» που φιλοξενείται στο κτήριο του Υπουργείου.

Οι μαθητές περίμεναν τον κ. Γαβρόγλου στην είσοδο του σχολείου. Ο Υπουργός επισκέφτηκε τάξεις του Δημοτικού και το Νηπιαγωγείο, συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων . Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top