04 11 16 smeae

04-11-16 Μετά από 8 χρόνια 23 νέα σχολεία στην Ειδική Εκπαίδευση

Σε  23 ανέρχονται οι  νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής που ιδρύθηκαν για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας. Ανάμεσα στις νέες σχολικές μονάδες είναι και 9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής,  σε Αθήνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Μεσολόγγι, Καστοριά, Σκύδρα, Ρέθυμνο, Λουτράκι-Περαχώρα-Αγ. Θεόδωροι, Καλαμάτα.

 

Η ίδρυση των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων  ενισχύει  σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται και από τη γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων.

 

Τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια, άνοιξαν φέτος τις πόρτες τους για να δεχτούν τους πρώτους μαθητές τους, που θα φοιτήσουν στην Α τάξη. Ήδη σε πολλά σχολεία χτύπησε το πρώτο κουδούνι, ενώ ένα από τα σχολεία που ετοιμάζεται να δεχτεί τους μαθητές του είναι και το νεοϊδρυθέν Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στο οποίο κατά το τρέχον  σχολικό έτος (2016-2017) θα λειτουργήσουν δυο τμήματα της Α΄ τάξης.

 

Η ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου έρχεται να ικανοποιήσει ενα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρους της περιοχής Ξηρομέρου (Αστακός, Καραϊσκάκη) αλλά και όλης της Ναυπακτίας. Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου:

 

"Πλέον οι μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούσαν σε άλλες μονάδες Ειδικής Αγωγής και αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτ/νίας και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα φοίτησης στο σχολείο μας. Επίσης πολλοί μαθητές που για διαφόρους λόγους σήμερα είναι εκτός σχολικού πλαισίου και ηλικιακά είναι από 12 έως 16 χρονών, έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο και έχουν από το ΚΕΔΔΥ Αιτ/νιας γνωμάτευση και παραπομπή σε ειδικό πλαίσιο, τους δίνεται πλέον με το νεοϊδρυθέν σχολείο μας η δυνατότητα πρόσβασης στην μάθηση.

 

Το σχολείο για την φετινή σχολική χρονιά μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καζαντζη και του υπεύθυνου παιδείας του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσου, φιλοξενείται στο υπερσύχρονο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η οριστική μεταστέγαση του σχολείου από την νέα σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί σήμερα το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου".

 

 

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top