22-05-18 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη μαθητεία

 22 mpaeo

 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

22-05-18 Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη μαθητεία

Σε εκδήλωση – ημερίδα που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και Μαθητεία σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου 2018 παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργο Τερζάκη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Νίκο Γιγουρτάκη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του θεσμού της Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ και γενικότερα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο κ. Γενς Πλέτνερ, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε στο διττό σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στη Γερμανία ενώ πληροφορήθηκε για την επιτυχημένη υλοποίηση του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας».

Στην παρέμβασή του ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις θεσμικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί για να διευρυνθούν οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων. Ως προς τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας», ο Υφυπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, να βιώσουν την εργασιακή κουλτούρα, να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, να εξασκήσουν, να αποκτήσουν εστιασμένες στο επάγγελμά τους δεξιότητες και γνώσεις και συμπληρώνοντας την 9μηνη παραμονή τους στο πρόγραμμα να κατοχυρώσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία που αποτελεί βασικό εφόδιο για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και τη μετέπειτα ανεύρεση εργασίας.

Ο κ. Μπαξεβανάκης επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου αποτελεί βασικό διοργανωτή ενός εκ των τριών πιλοτικών προγραμμάτων μαθητείας που υλοποιήθηκαν κατά την περσινή χρονιά και ιδιαιτέρως συνεχάρη τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου για την ουσιαστική τους συμβολή στην προώθηση και έμπρακτη στήριξη του θεσμού. Ευχήθηκε μέσα από τη συνεργασία σχολείου, τοπικών επιχειρήσεων και την αρωγή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να διευρυνθεί ο θεσμός εμπλέκοντας περισσότερους εργοδότες και μαθητευόμενους.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός είχε επισκεφθεί το 2ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου όπου είχε εκτεταμένες συζητήσεις με εκπαιδευτικούς συγχαίροντάς τους για την εξαιρετική δουλειά τους και την καθημερινή τους προσπάθεια να αναβαθμίσουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top