18-03-16 Προϋπηρεσία στην Ειδική Εκπαίδευση και προσμέτρηση σε πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης

18 03 16dieukriniseis

 

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, για τη σύνταξη των Πινάκων Κατάταξης των υποψήφιων προσωρινών αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής προβλέπεται ρητά και καθορίζεται ειδικότερα ότι η προσμετρούμενη σε αυτούς πραγματική εκπαιδευτική προϋπηρεσία θα πρέπει να έχει προσφερθεί αποκλειστικά σε δομές της ΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ, ενώ, αντίθετα, για τους Πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την περίπτωση δ’ της παρ. 34.α. του Ν.3027/2002 όπως ισχύει, λαμβάνονται υπόψη και μοριοδοτούνται –μεταξύ άλλων- οι εκπαιδευτικές προϋπηρεσίες στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας μεταβατικής περιόδου όσο και μετά τον πρώτο -μετά την έκδοση του Ν.3848/2010-διαγωνισμό εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π.

 

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του Υπουργού Νίκου Φίλη σε Αναφορά του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με τη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών Ειδικής Εκπαίδευσης ΠΕ60.50 και στους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης.

 

Στην Αναφορά ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ενημερώνει ότι 21 αναπληρωτές του κλάδου ΠΕ60 κατέθεσαν, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, αίτηση ακύρωσης στρεφόμενη κατά του κύρους των διοικητικών πράξεων σχετικά με την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών για το σχολικό έτος 2015-2016 σε δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως πράξεων παράνομων και αντισυνταγματικών.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top