03-01-17 Μαθήματα αυτοδιαχείρισης από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ 550 400

03-01-17 Μαθήματα αυτοδιαχείρισης από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς

   Έχουν συμπληρωθεί 28 χρόνια από τότε που πρωτολειτούργησε ο Μαθητικός Σχολικός Συνεταιρισμός του Δημοτικό   Σχολείου   Βροντούς ( Δήμος Δίου – Ολύμπου). Αδιάλειπτα από τότε μέχρι σήμερα οι μαθητές του Σχολείου συνεπικουρούμενοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό εντρυφούν στις αρχές   της   αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας και της κοινωνικής ευθύνης με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της ανεξάρτητης σκέψης και δημοκρατικής συνείδησης καθώς και τη γνώση διαφόρων συλλογικών μορφών οικονομικής δραστηριότητας.

Μέσο για αυτήν την πολύτιμη διαπαιδαγώγηση είναι οι δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο του συνεταιρισμού. Ειδικότερα σε καθημερινή βάση με την επίβλεψη του συντονιστή εκπαιδευτικού, μαθητές της Πέμπτης   και Έκτης  τάξης συμμετέχουν εθελοντικά στην πώληση των προϊόντων του αυτόδιαχειριζόμενου από τους μαθητές κυλικείο του σχολείου.

Τα έσοδα που συγκεντρώνονται διατίθενται με απόφαση των ίδιων των μαθητών στην αγορά εποπτικών υλικών τα οποία είναι απαραίτητα για την αρτιότερη διδασκαλία και τον εξωραϊσμό του Σχολείου, όπως υπολογιστές, προτζέκτορες, οθόνες, εγκατάσταση δικτύου Wifi σε όλους τους χώρους του διδακτηρίου, δημιουργία ενδιάμεσου χώρου για εκπαιδευτικές δραστηριότητες των μαθητών, αγορά βιβλιοθηκών κ.τ.λ.

Επίσης κάποια από τα έσοδα διατίθενται για τις σχολικές γιορτές, εκδρομές των μαθητών και για διάφορες άλλες δραστηριότητες.

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας Δημήτρης Κορινιώτης «με το συνεταιρισμό οι μαθητές εντρυφούν στο πνεύμα της αυτοδιαχείρισης μέσω της οικονομικής   δραστηριότητας και της κοινωνικοποιημένης σχολικής ζωής. Επίσης αναλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες  οι οποίες επεκτείνονται στην έρευνα, στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στον καλλωπισμό του Σχολείου και του περιβάλλοντα χώρου και γενικότερα σε κοινωφελή έργα που προωθούν τη συνεργασία και τη συλλογικότητα.».

   Ως αναγνώριση της πολυετούς δράσης του συνεταιρισμού η ΠΑΣΕΓΕΣ βράβευσε τον Μαθητικό Σχολικό Συνεταιρισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαθητικού Σχολικού Συνεταιρισμού αποτελείται: Από έναν εκπαιδευτικό του Σχολείου που είναι και συντονιστής του Συνεταιρισμού, έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, την Πρόεδρο (μαθήτρια ΣΤ΄ τάξης), τον Αντιπρόεδρο (μαθητής Ε΄ τάξης), Γραμματέα ( μαθητής ΣΤ΄ τάξης), Διαχειρίστρια (μαθήτρια ΣΤ΄ τάξης) και από τρία  Μέλη (μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης).

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top