athlam

08-03-18 Σερφάρω με ασφάλεια στο διαδίκτυο από τον Όλυμπο - 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ SID 2018 - 13o Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

Για 15η συνεχόμενη χρονιά εορτάστηκε σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν.

Με κεντρικό μήνυμα .. «Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα».. Μία ομάδα 7 μαθητών και μαθητριών της 3ης τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει αλλά και να μοιραστεί με όλη την πόλη της Λαμίας την μεγάλη της επιτυχία στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα ΄΄Αρχαία Ελλάδα και Διαδίκτυο΄΄.

Οι μικροί μας φίλοι, Αναστασία Καραγιάννη, Δήμητρα Γενιτσαροπούλου, Ευάγγελος Πανάκης, Νικόλας Κόκκας, Νίκος Μπίλης, Αλέσια Συνάνη και Αρετή Σούλα, κατέκτησαν την 1η θέση ανάμεσα σε 300 σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο μέγεθος της επιτυχίας.

Πίσω από την Πανελλαδική πρωτιά, βρίσκεται η εξαιρετική δουλειά της Καθηγήτριας Πληροφορικής Παρασκευής Τάσση, που κατάφερε να οδηγήσει τα παιδιά με ασφάλεια όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά στη κορυφή του βάθρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Η κυρία Τάσση εμπνεύστηκε την ιδεά για την δημιουργία μίας ξεχωριστής ταινίας που πρωταγωνιστές θα ήταν οι 12 Θεοί του Ολύμπου και μέσα από εμπνευσμένους στίχους, θα περνούσαν με έξυπνο τρόπο μηνύματα, για ένα ασφαλές διαδίακτυο.

Οι συμβουλές των 12 Θεών, ακούγονται μέσα από τις παιδικές φωνές των μαθητών του 13ου Δημ.Σχολ.Λαμίας και σε συνδιασμό με όμορφες εικόνες που παρουσιάζονται στο βίντεο που ετοίμασαν, έφεραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό για την πόλη της Λαμίας.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή της Δασκάλας του τμήματος της 3ης τάξης, κυρίας Χρυσανθακοπούλου Δέσποινας, που συνεργάστηκε με τα παιδιά και βοήθησε τη Καθηγήτρια της Πληροφορικής του σχολείου, να υλοποιήσει το έργο της.

Την ομάδα των μαθητών συνόδευσαν για την βράβευση τους, ο Διευθυντής του 13ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τάκης Παναγιώτης, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημητρακάκης Κωνσταντίνος Δ/ντης ΠΕΚ Λαμίας και οι γονείς των μαθητών. Το 1ο βραβείο συνοδεύτηκε από ένα ακόμη έπαθλο, που ήταν ένα ηχοσύστημα τελευταίας τεχνολογίας για να χρησιμοποιεί το 13ο Δημ.Σχ. σε εκδηλώσεις και εργασίες.

Τα παιδιά ταξίδεψαν δωρεάν στην Αθήνα, με την συνδρομή του Δήμου Λαμιέων και την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη. Την αποστολή στην πρωτεύουσα συνόδευσε, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κα. Αργύρη Βίβιαν.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου δίνει πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους δασκάλους του σχολείου και εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Δήμο Λαμιέων και ιδιαίτερα στην Αντιπρόεδρο κα. Βίβιαν Αργύρη που πάντα στέκονται αρωγοί και υποστηρικτές τέτοιων προσπαθειών.

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη στις 6 Φεβρουαρίου του 2018 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων όπου συμμετείχαν εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε, ότι για το διάστημα από τις 8-9-2023 έως και τις 16-9-2023, των Σαββάτων συμπεριλαμβανομένων, στο οποίο διενεργούνται εξετάσεις Ελλήνων του εξωτερικού και επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:
1. Η είσοδος κοινού και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται από τις 8-9-2023 έως και τις 12-9-2023.
2. Για επείγουσες υποθέσεις – και μόνο κατόπιν ραντεβού – θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές.
3. Ειδικά για τις 15 και 16-9-2023 θα ισχύσει απόλυτη απαγόρευση εισόδου κοινού και επισκεπτών.
4. Επιτρέπεται η είσοδος των ταχυμεταφορέων μόνο για κατάθεση φακέλων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top