30-03-16 Aπό το Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου

Από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης του Μανιάειου 6ου Δημ. Σχολείου Καλύμνου δημιουργούν το δικό τους ποίημα για τον ρατσισμό.

Για σκέψου…
Για σκέψου…
Είμαστε διαφορετικοί
αλλά είμαστε ίσοι.

Για σκέψου…
τι δυστυχία προκαλεί η βία
αδιαφορία και κοροϊδία
άσχημος συνδυασμός
Για σκέψου…
Τι προκαλεί ο εγωισμός!

Για σκέψου…
Απαξίωση και ειρωνεία
Βρισιές μα και κακία 
πάνε μαζί 
και τα χρησιμοποιούν μόνο οι χαζοί.

Σε ποιους ανήκεις;
Για σκέψου…

Στερεότυπα και προκαταλήψεις
Θα σε γεμίσουν τύψεις
Φρόντισε να τα σταματήσεις 
Και τον καλύτερό σου εαυτό να αναδείξεις…!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΕΙΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και ταυτόχρονα την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου, τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης του σχολείου μας, προχώρησαν σε μια δημιουργική δραστηριότητα που συγκεντρώνει αξίες όπως ισότητα, ομαδικότητα, αποδοχή, κοινωνική δικαιοσύνη και άλλα. Πιο συγκεκριμένα διαβάσαμε και αναλύσαμε μαζί με τα παιδιά ένα ποίημα του ανώνυμου παιδιού από την Αφρική που μας δίνει ένα αντιρατσιστικό μήνυμα. Έπειτα τα παιδιά προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν διάφορες σημαντικές αξίες όπως αλληλεγγύη, αγάπη, φιλία, σεβασμός, διαφορετικότητα και άλλες. Στη συνέχεια τις γράψαμε στον πίνακα, μοιράσαμε στα παιδιά χρωματιστές χάρτινες λωρίδες πάνω στις οποίες το κάθε παιδί έγραψε μια αξία που το ίδιο θεωρούσε πιο σημαντική. Έτσι φτιάχτηκαν τα βραχιολάκια κατά του ρατσισμού. Τέλος τα βραχιολάκια ενώθηκαν και δημιούργησαν την «ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ». Σας παραθέτουμε μερικές εικόνες από τη δουλειά που έκαναν τα παιδιά την τάξη:

kaly

kaly 2

 

Τάξη Ε1ποίημα

Τάξη Δ1αφίσα

Τάξη Στ αφίσα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-14.00.
Η είσοδος του κοινού ειδικά στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00.
Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό.
Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.
Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr και της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mydocs.minedu.gov.gr

Η παρούσα τίθεται σε ισχύ από την Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top