Structural ind 2022 social

21-11-22 Δημοσίευση νέας ηλεκτρονική έκδοσης του Δικτύου ΕΥΡΙΔΙΚΗ 

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσίευσε την έκθεση με τίτλο:  «Διαρθρωτικοί δείκτες για την Παρακολούθηση των Συστημάτων Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ευρώπη, 2022. Επισκόπηση των κύριων μεταρρυθμίσεων από το 2015 έως σήμερα» - Structural Indicators for Monitoring Education and Training Systems in Europe 2022.  Overview of major reforms since 2015.”

Η φετινή έκδοση αναλύει πάνω από 20 βασικούς ποιοτικούς δείκτες που αφορούν τις εκπαιδευτικές πολιτικές σε τέσσερεις κύριους τομείς: Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα, Επιδόσεις στις Βασικές Δεξιότητες (αλφαβητισμός, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες), Πρόωρη Εγκατάλειψη από την Εκπαίδευση και Κατάρτιση και Ανωτάτη Εκπαίδευση. Η έκθεση, επιπροσθέτως, παρέχει μία συνοπτική επισκόπηση των κύριων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που συντελέστηκαν από το σχολικό/ακαδημαϊκό έτος 2014/15 κι εξής στους συγκεκριμένους τομείς εκπαίδευσης.

Η έκθεση περιλαμβάνει για πρώτη φορά ένα σύνολο νέων δεικτών για τις ψηφιακές δεξιότητες για την προώθηση της ψηφιακής επάρκειας στα σχολεία της Ευρώπης. Οι δείκτες επιλέχθηκαν με βάση τις στρατηγικές προτεραιότητες που τονίσθηκαν στο European Commission’s 2021–2027 Digital Education Action Plan.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι, στην πλειοψηφία τους, τα ευρωπαϊκά συστήματα έχουν προσδιορίσει σαφή μαθησιακά αποτελέσματα για όλα τα πεδία εφαρμογής της ψηφιακής δεξιότητας. Συνολικά, ανάμεσα στις πέντε κατηγορίες ψηφιακής δεξιότητας, αυτές που απαντώνται πιο συχνά αφορούν την ‘Αξιολόγηση των δεδομένων, της πληροφορίας και του ψηφιακού περιεχομένου’, ενώ συγκριτικά, λιγότερα είναι τα μαθησιακά αποτελέσματα για τη ‘Δημιουργική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών’.

Η επικαιροποίηση των Διαρθρωτικών Δεικτών του 2022 καλύπτει όλα τα  Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και την Αλβανία (μόνο όσον αφορά στην Ψηφιακή επάρκεια) τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και  την Τουρκία.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους:

 https://eurydice.eacea.ec.europa.eu/publications/structural-indicators-monitoring-education-and-training-systems-europe-2022

και

https://bit.ly/3TN5IVx

Το έγγραφο ΕΔΩ 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top