Τέχνη επιλογή έργων

08-11-22 Επιλογή των έργων των νέων δημιουργών στο πλαίσιο του προγράμματος «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση»

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τα ονόματα των νέων δημιουργών των οποίων τα έργα επιλέχθηκαν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση: Η τέχνη ως δυναμικό εργαλείο κοινωνικού μετασχηματισμού και αλλαγής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ανισότητας, στερεοτύπων, ρατσισμού και εκδηλώσεων βίας και κακοποίησης».

Οι δράσεις του εν λόγω προγράμματος εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, αναδεικνύουν τη σύνδεση του πολιτισμού με την κοινωνία και προάγουν τη νεανική καλλιτεχνική δημιουργία και καινοτομία. Μέσα από αυτή τη σύνδεση προβάλλεται η δύναμη της τέχνης να ενημερώνει, να ευαισθητοποιεί και να συμβάλλει στην καλλιέργεια και την κουλτούρα των νέων.

Η επιλογή των έργων των νέων δημιουργών, τα οποία ξεχώρισαν για την υψηλή ποιότητα και την πρωτοτυπία των προτάσεών τους, καθώς και για τη συνάφεια με το θέμα της ανοιχτής πρόσκλησης, πραγματοποιήθηκε από Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής που συστάθηκε για τον σκοπό αυτό.

Στην έκθεση παρουσίασης των έργων και στο θεματικό συνέδριο του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2023, θα συμμετέχουν με έργα τους οι παρακάτω νέοι/νέες δημιουργοί:

1.      Δεμιρτζιόγλου Ελίνα & Λάππας Αριστείδης

2.      Θεοδωρίδη Νίκη & Αλιμπέρτη Ζωρζέτ

3.      Καπετάνου Δημήτριος

4.      Κουτλή Ευσταθία

5.      Μπαλέση Ελεάννα

6.      Παλαιολόγος Γιώργος

7.      Παπαδόπουλος Άγγελος

8.      Σταυροπούλου Δήμητρα

9.      Τάτση Φωτεινή

10.   Russolo Virginia

Επιλαχόντες/ούσες:

11.   Βασιλειάδου Νοεμή

12.   Καραθάνου-Νικολαΐδη Μιχαέλα-Μαρία

13.   Κουκουτσάκη Κατερίνα & Άρτεμις Γιαννοπούλου

14.   Στρίμτσου Αναστασία                                                                                

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top