Event 01 1

29-03-22  Ολοκλήρωση ‘Webinar Καλωσορίσματος’ του MOOC «eTwinning & Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Συνεργατικές Δράσεις για την Καλλιέργεια Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση καλωσορίσματος του MOOC «eTwinning & Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Συνεργατικές Δράσεις για την Καλλιέργεια Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00-19:00 και την παρακολούθησαν περίπου 2500 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με παρέμβασή τους: 

- η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως,

-οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής:

κ. Αντωνίου Ιωάννης Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, 

κ. Σταμούλης Ευθύμιος, σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ, Προϊστάμενος Τμήματος Α΄ & Συντονιστής της Μονάδας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων & Αειφορίας και

κα. Αστέρη Θεοδώρα, σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ, Συντονίστρια Μονάδας Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης, 

καθώς και 

-οι εκπρόσωποι του ΙΤΥΕ «Διόφαντος»:

Πρόεδρος του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», καθηγητής Δημήτριος Σερπάνος

ο υπεύθυνος της δράσης eTwinning στην Ελλάδα και αντιπρόεδρος του ΙΤΥΕ «Διόφαντος», αναπλ. καθ. Μιχάλης Παρασκευάς

Ο κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της δομής του μαθήματος και η πορεία που θα ακολουθήσουν οι εκπαιδευόμενοι έως την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Παρουσιάστηκε, επίσης, η διαδικασία απόκτησης EU login, το οποίο θα είναι απαραίτητο για την είσοδό των εκπαιδευτικών στη νέα πλατφόρμα “European School Education Platform” στην οποία θα ενοποιηθούν οι δύο ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες του eTwinning και του School Education Gateway. Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωντανής εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τη συντονίστρια του μαθήματος και τους εκπαιδευτές-διευκολυντές και να κάνουν ερωτήσεις. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στη συμβολή του eTwinning στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και στην προστιθέμενη αξία που επιφέρει η αξιοποίησή του στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς-μέλη της Κοινότητας του eTwinning αναφέροντας τα εξής: «…εντυπωσιάστηκα από το εύρος των αντικειμένων με τα οποία ασχολείστε, τις αρχές και τις δεξιότητες που προάγετε μέσα από τη δράση, από τη συνεργατικότητα και την εξωστρέφεια που επιδεικνύετε, αλλά και από τις ευρωπαϊκές διακρίσεις σας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Ο ψηφιακός γραμματισμός, η βιωματική μάθηση, η κριτική σκέψη, η γνωριμία και ενασχόληση με ποικίλα αντικείμενα βρίσκονται μεταξύ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και χαίρομαι ιδιαίτερα που διαπίστωσα ότι βρίσκονται στον πυρήνα και των δικών σας πρωτοβουλιών».

Η εκδήλωση έχει δημοσιευθεί βιντεοσκοπημένη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=1-HzFTXq-P8

Για να παρακολουθήσετε τις επόμενες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτού του Μαζικού Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος να αξιοποιήσετε νέες, καινοτόμες δυνατότητες και να διευρύνετε τον τρόπο προσέγγισης της διαδικασίας μάθησης εγγραφείτε στο μάθημα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Εγγραφή στην πλατφόρμα: http://mooc.etwinning.gr/ έως και τις 3 Απριλίου 2022,
  2. Επιβεβαίωση της εγγραφής μέσω του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
  3. Σύνδεση στην πλατφόρμα http://mooc.etwinning.gr/ και εγγραφή (Enroll) στο μάθημα: «eTwinning & Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Συνεργατικές Δράσεις για την Καλλιέργεια Γνώσεων, Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων».

 

Οι επόμενες δράσεις του ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της δράσης eTwinning θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ιστοσελίδα www.etwinning.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Η εξυπηρέτηση του κοινού πραγματοποιείται βάσει των παγίων ισχυουσών διατάξεων. Για την αποφυγή συνωστισμού εντός του εσωτερικού χώρου εξυπηρέτησης και αναμονής του κοινού, η εξυπηρέτησή του δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top