15-06-21 Διάκριση σε Μαθητές και Μαθήτριες από την Παιδική HELMEPA, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

 rsz photo2

15-06-21 Διάκριση σε Μαθητές και Μαθήτριες από την Παιδική HELMEPAπαρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Περισσότερα από 620 παιδιά από 30 σχολεία όλης της χώρας συμμετείχαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους στη διαδικτυακή εκδήλωση του Προγράμματος της Παιδικής HELMEPA, την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των ωκεανών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του φετινού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος της Παιδικής HELMEPA και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1993. Μέχρι σήμερα έχουμε λάβει πάνω από 6.000 έργα-συμμετοχές!

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και προσέθεσε «Από πέρυσι ξεκίνησαν πιλοτικά σε 218 σχολεία τα εργαστήρια δεξιοτήτων με δράσεις μεταξύ άλλων για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό. Από τον Σεπτέμβριο τα εργαστήρια εντάσσονται σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε δεξιότητες στα παιδιά μας από πολύ νωρίς. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμμετέχοντες».

Η Πρόεδρος της HELMEPA κα Σεμίραμις Παληού συνεχάρη όλους και όλες για τη συμμετοχή τους και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πέρα από την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής νοοτροπίας, το Πρόγραμμα και ο Διαγωνισμός Ζωγραφικής ενθαρρύνουν την καλλιέργεια των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), όπως η δημιουργικότητα, η αυθεντικότητα, η ομαδική δουλειά, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση».

Ο κ. Γιώργος Καλλιάνης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA, επισκέφτηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας με αφορμή τη βράβευσή τους και διαπίστωσε μέσα από τις εργασίες των παιδιών και τον τρόπο που προσεγγίζουν οι εκπαιδευτικοί–εθελοντές τις δραστηριότητες για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης ότι «ο σπόρος για την προστασία του περιβάλλοντος έχει μπει βαθιά και καλλιεργείται με αγάπη, μεθοδικότητα και συνέχεια από την εκπαιδευτική κοινότητα».

«Συνολικά λάβαμε 231 ομαδικά έργα που δημιούργησαν 2.432 μαθητές και μαθήτριες, με την εθελοντική καθοδήγηση 153 εκπαιδευτικών σε 80 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της χώρας», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Καζάς, Υπεύθυνος του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA».

Για πρώτη φορά, τα τρία έργα που διακρίθηκαν σε κάθε κατηγορία τοποθετήθηκαν σε στάσεις λεωφορείων, σε κεντρικά σημεία της Αττικής (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Περιστέρι και Πειραιά), για 15 ημέρες, διαδίδοντας το μήνυμα «Άνθρωποι και θαλάσσια ζωή, σύμμαχοι για τον πλανήτη Γη!», συμπληρώνοντας μια σειρά από δράσεις της HELMEPA, με σημείο αναφοράς τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών.

Τα έργα που διακρίθηκαν στις 3 κατηγορίες είναι:

1η κατηγορία: Νηπιαγωγεία & Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ  1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων Μεσσηνίας

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ  5ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ  6ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

2η κατηγορία: Α’, Β’, Γ’ Τάξεις

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Δημοτικό Σχολείο Αλίντων Λέρου, Γ’ Τάξη

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ  12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Γ’ Τάξη

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Εκπ. «Σύγχρονη Παιδεία» Μυκόνου, Β’ Τάξη

3η κατηγορία: Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεις

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Δημοτικό Σχολείο Γουρνών Ηρακλείου, Στ’ Τάξη

Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ  Δημοτικό Σχολείο Καρυώτισσας Πέλλας, Στ’ Τάξη

Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ  2ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας, Ε’ Τάξη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 12.00-15.00. Η είσοδος των Δικηγόρων στο κτήριο επιτρέπεται ελεύθερα με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανέναν χρονικό ή άλλο περιορισμό. Η είσοδος του κοινού στα γραφεία του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών θα επιτρέπεται καθημερινά κατά τις ώρες 9.00-15.00. Για την επίτευξη της αποφυγής συνωστισμού, η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού με τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός ατόμου ανά 16 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την διευκόλυνση του κοινού αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του, συνιστάται ιδιαίτερα η υποβολή αιτήσεων στο Κεντρικό Πρωτόκολλο μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top