24-03-21 Δημοσίευση νέας έκθεσης του Δικτύου Ευρυδίκη με θέμα: “Teachers in Europe, Careers, Development and Well-being ”

24 03 17Eurydice

24-03-21 δημοσίευση νέας έκθεσης του Δικτύου Ευρυδίκη με θέμα: “Teachers in Europe, Careers, Development and Well-being

Γνωρίζατε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από το ένα τρίτο των εκπαιδευτικών κάτω των 35 ετών εργάζονται με σύμβαση εργασίας;

Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Η ουσιαστική συνεισφορά τους στην κοινωνία φάνηκε κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, ωστόσο, το επάγγελμα του εκπαιδευτικού απειλείται εδώ και αρκετό καιρό. Ποιες λύσεις προτείνονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μετριαστεί αυτή η κρίση;

Ποιοι είναι οι παράγοντες που αυξάνουν το εργασιακό στρες που έχει ο εκπαιδευτικός σήμερα;

Ποια ευρωπαϊκά κράτη παρέχουν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς να ταξιδέψουν για εκπαιδευτικούς λόγους ;

Σε αυτά τα ερωτήματα, αλλά και σε πολλά άλλα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις η έκθεση που δημοσίευσε το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, με τον τίτλο: «Οι Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη – Σταδιοδρομία, εξέλιξη και ευημερία»  “ Teachers in EuropeCareers, development and well-being

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει τις εθνικές πολιτικές και τη νομοθεσία και δείχνει πώς μπορούν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του επαγγέλματος, ρίχνοντας παράλληλα φως σε διάφορες πτυχές  στη ζωή του εκπαιδευτικού όπως:  οι συνθήκες εργασίας, οι δυνατότητες κατάρτισης, η επαγγελματική εξέλιξη και η ευημερία. Η έκθεση συνδυάζει στοιχεία εθνικής νομοθεσίας από το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ με στοιχεία σχετικά με τις εκπαιδευτικές πρακτικές και  αντιλήψεις από τη Διεθνή Έρευνα για την Εκπαίδευση και Διδασκαλία του ΟΟΣΑ. (OECD: Teaching and Learning International Survey -TALIS).

Οι εκθέσεις αφορούν τις 38 Ευρωπαϊκές χώρες (43 εκπαιδευτικά συστήματα) που συμμετέχουν στο Erasmus+ programme της Ε.Ε. και  είναι διαθέσιμες στην αγγλική γλώσσα, σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους: 

Link: https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/teachers-europe-carreers-development-and-well-being_en

και  https://europa.eu/!VH43fQ

Teachers in Europe report in pdf form

Teachers in Europe Vignette

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων 2021, δηλαδή έως και τις 12-7-2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), η είσοδος του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας:
(i) απαγορεύεται στις 9 και 10/7/2021 για όλη τη διάρκεια της ημέρας
(ii) για τις υπόλοιπες ημέρες επιτρέπεται, αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ραντεβού, από 12:00 έως 18:00. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top