14-12-20 Δημοσίευση νέας έκθεσης του Δικτύου Ευρυδίκη με θέμα: “ Eurydice Brief, Equity in school education in Europe: Structures, policies and student performance”

Equity Brief vignette 1

14-12-20 Δημοσίευση νέας έκθεσης του Δικτύου Ευρυδίκη με θέμα: “ Eurydice Brief, Equity in school education in Europe: Structures, policies and student performance”

Θέμα: Νέα έκδοση του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο: “Eurydice Brief, Equity in School Education in Europe: Structures, policies and student performance”

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, μετά τη δημοσίευση της πλήρους έκθεσης «Equity in school education in Europe» (Ισότητα και σχολική εκπαίδευση στην Ευρώπη), προχώρησε και στη δημοσίευση της ομότιτλης συνοπτικής περιγραφής από τη σειρά εκδόσεων Eurydice Brief.

Στη συνοπτική έκδοση παρουσιάζονται οι κύριες επισημάνσεις της πλήρους έκδοσης και περιγράφονται συνοπτικά οι εκπαιδευτικές δομές και πολιτικές που επιδρούν στην ισότητα στη σχολική εκπαίδευση.  Η έκθεση συνδέει τα δομικά και θεσμικά χαρακτηριστικά των εκπαιδευτικών συστημάτων με την επίδοση των μαθητών σε διεθνείς δοκιμασίες αξιολόγησης επιδόσεων όπως τα PISA, PIRLS και TIMSS.

Εξετάζοντας την περίπτωση 48 διαφορετικών ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων, η έκθεση προσδιορίζει εκείνες τις πολιτικές και δομές που συνδέονται με τις ίσες ευκαιρίες στις επιδόσεις των μαθητών.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους: 

 https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/eurydice-brief-equity-school-education-europe_en

και

 https://europa.eu/!Ry66Wh

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top