25-09-20 Δήλωση της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης  κ. Marija Pejčinović Burić για την ευρωπαική Ημέρα Γλωσσών 

xenes glwsses1 

25-09-20 Δήλωση της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης  κ. Marija Pejčinović Burić για την ευρωπαική Ημέρα Γλωσσών 

Στρασβούργο, 25.09.2020  

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών εορτάζεται από το 2001, κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η δήλωση της κ. Marija Pejčinović Burić :

«Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μας προσφέρει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία των γλωσσών και να προωθήσουμε όλες τις γλώσσες και πολιτισμούς στην Ευρώπη.

Εφέτος, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη γλωσσική εκπαίδευση για όλους, υποστηρίζοντας όλους όσους ασχολούνται με την εκμάθησή τους, έτσι ώστε να επιτύχουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να παίξουν ενεργό ρόλο σε ποικιλόμορφες και δημοκρατικές κοινωνίες».

Σημειώνεται ότι  το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάθε χρόνο συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, απευθύνοντας σχετική Πρόσκληση (Α.Π.:ΦΣΕ21/64237/Η1/28.5.2020) σε όλα τα σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας, με την οποία καλούνται να συμμετάσχουν στον εορτασμό της, διοργανώνοντας ποικίλες δράσεις, μέρος των οποίων αναρτούν και στη σχετική ιστοσελίδα (https://edl.ecml.at/) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages), του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επιπλέον, εκδίδεται σχετική Ανακοίνωση (Α.Π.:ΦΣΕ38/121744/Η1/15.9.2020), στην οποία γίνεται αναφορά στη σημασία του εορτασμού της ημέρας αυτής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top