05-03-20 Ομιλία Ιωάννη Καζάζη για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

rsz kentro ellinikis glwssas

05-03-20 Ομιλία Ιωάννη Καζάζη για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας 

Την Τετάρτη,19 Φεβρουαρίου 2020, ο ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, Ιωάννης Καζάζης, κατόπιν πρόσκλησης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, αναφέρθηκε στο έργο και την αποστολή του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, με αφορμή την 25ετή συνεργασία του με το ΑΠΘ.

Μεταξύ άλλων το ΚΕΓ:

Συνεργάζεται σε υψηλότατο επίπεδο με:

  •    Το «Σχολείο της Νέας Ελληνικής» του ΑΠΘ για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης/Ξένης Γλώσσας
  •    Το Πρόγραμμα ΙΑΣΩΝ για την εδραίωση των ελληνικών σπουδών, σε ένα δίκτυο 16 Πανεπιστημίων της Παρευξείνιας Ζώνης
  •    Το Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη, σε εκδόσεις και εφαρμογές παγκόσμιου βεληνεκούς
  •     Έχει παραγάγει επιστημονικό και διδακτικό έργο πρώτης γραμμής, με το οποίο οι ερευνητές αλλά και οι διδάσκοντες στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση μπορούν να υποστηρίξουν άριστα το έργο τους:

Την Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα:  www.greek-language.gr

Τους Ψηφιακούς Πόρους για την Ελληνική Γλώσσα: http://www.greek-language.gr/digitalResources/

Στα δύο αυτά portals έχει συγκεντρωθεί υλικό για τη Νέα, τη Μεσαιωνική, την Αρχαία Ελληνική, Γλωσσολογική και Λογοτεχνική Θεωρία, αλλά και πηγές για την υποστήριξη και προώθηση της αρχαιογνωσίας.

Προωθεί την Ελληνομάθεια παγκοσμίως με:  

  • Την Πιστοποίηση Ελληνομάθειας σε όλα τα επίπεδα με 160 Εξεταστικά Κέντρα σε όλο τον κόσμο
  • Τις Διαδρομές , εξ αποστάσεως 10μηνο πρόγραμμα επιμόρφωσης στη διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης/Ξένης, που ήδη έχει πιστοποιήσει πάνω από 3000 εκπαιδευτικούς, έργο αιχμής για τις ανάγκες της εποχής μας: http://diadromes.greek-language.gr/
  • Τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για το μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως Πρόγραμμα της Διδασκαλίας της Ελληνικής ως 2ης/Ξένης Γλώσσας:

Συνεργάζεται με επιστήμονες από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά και με ειδικούς από όλον τον κόσμο.

Παρουσιάζει, στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα, επισκεψιμότητα 400-600 χιλιάδων μοναδικών επισκεπτών κάθε μήνα.

Συνεχίζει να έχει ως στόχο

  •   την παροχή ελληνομάθειας υψηλής ποιότητας
  • την επιμόρφωση όλων ανεξαιρέτως των διδασκόντων την Ελληνική ως 2η/Ξένη Γλώσσα, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο πολύ απαιτητικό έργο τους στις τάξεις με μικτό μαθητικό πληθυσμό.

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top