07-02-20 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020).

rsz minedu globe

07-02-20 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020).

Πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες εκδήλωση με τίτλο «Τα Ελληνικά τον 21ο αιώνα η οποία διοργανώθηκε από την ομάδα ΚΥΚΛΟΣ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

 Την εκδήλωση παρακολούθησαν 100 περίπου άτομα ανάμεσα στους οποίους δάσκαλοι, καθηγητές, εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων και της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η μεταφράστρια Ρίτα Κολαίτη η οποία έχει τιμηθεί με βραβεία μετάφρασης από το ΕΚΕΜΕΛ και την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας. Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν τα θέματα του μέλλοντος της ελληνικής γλώσσας τα επόμενα χρόνια με δεδομένο την πρόοδο της τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης, η ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλωσσας στο εξωτερικό και στους ομογενείς, ο ρόλος της Εκκλησίας τόσο ιστορικά όσο και στην διατήρηση της γλώσσας ανάμεσα στους ομογενείς κλπ.

 Στην ομιλία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος διάβασε τον χαιρετισμό του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Βλάσση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, ενώ παρουσιάστηκε και το βίντεο που ετοίμασε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων

 Την εκδήλωση κάλυψε η ομογενειακή ιστοσελίδα Newsville

http://www.newsville.be/endiaferousa-omilia-gia-tin-elliniki-glwssa-apo-tin-rita-kolaiti/

ΑΠΟΦΑΣΗ: Είσοδος κοινού

Α) Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο κτήριο του Υπουργείου και συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr, ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, http://mydocs.minedu.gov.gr).
Β) Σε εξαιρετικώς επείγουσες περιπτώσεις επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση του κοινού αποκλειστικά κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.
Γ) Κατά το ίδιο διάστημα δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη εξυπηρέτηση άνω των πέντε (5) ατόμων κάθε φορά.
Δ) Κατά το διάστημα εφαρμογής των έκτακτων μέτρων δεν συνιστάται η παρουσία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στους χώρους του Υπουργείου.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top