14-10-19 Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Eurydice

14-10-19 Δημοσίευση ηλεκτρονικών εκδόσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσίευσε δύο νέες μελέτες.

Η πρώτη μελέτη με τίτλο ‘’The Structure of the European Education Systems-2019/2020: Schematic Diagrams”, η «Δομή των Εκπαιδευτικών Συστημάτων-2019/2020: Σχηματικά Διαγράμματα» περιγράφει τις διαφορετικές δομές εκπαίδευσης και τα διαφορετικά μοντέλα οργάνωσης της εκπαίδευσης ανά την Ευρώπη. Στην τελευταία αυτή έκδοση, ο αναγνώστης θα ανακαλύψει, για παράδειγμα, ότι υπάρχουν τρία κυρίως μοντέλα οργάνωσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων στην τριτοβάθμια. Για την κατανόηση και οπτική απεικόνιση αυτών των μοντέλων περιλαμβάνονται χάρτες και εθνικά σχηματικά διαγράμματα μαζί με οδηγό για την ανάγνωσή τους.

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν την έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στους συνδέσμους:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/structure-european-education-systems-201920-schematic-diagrams_en

και  https://europa.eu/!wr37mM

 Η δεύτερη μελέτη με τίτλο “Compulsory Education in Europe-2019/20”, η «Υποχρεωτική Εκπαίδευση στην Ευρώπη -2019/2020»», που ανήκει στη σειρά: Facts & Figures παρέχει πλήθος στοιχείων και πληροφοριών, όπως για τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Ευρώπη και για το πότε αρχίζει και τελειώνει ηλικιακά. Διαπιστώνεται, για παράδειγμα, ότι στα περισσότερα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα, η υποχρεωτική εκπαίδευση ξεκινά με την πρωτοβάθμια, από την ηλικία των έξι.

Οι μελέτες είναι διαθέσιμμες σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στον σύνδεσμο:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/compulsory-education-europe-%E2%80%93-201920_en

και

https://europa.eu/!pk33Mr

Οι εκθέσεις αφορούν τις 38 Ευρωπαϊκές χώρες (43 εκπαιδευτικά συστήματα) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus + της Ε.Ε.

Δείτε το εξώφυλλο της μελέτης “Compulsory Education in Europe-2019/20” σε μορφή pdf“Compulsory Education in Europe-2019/20” σε μορφή pdf

Δείτε το εξώφυλλο της μελέτης ‘’The Structure of the European Education Systems-2019/2020: Schematic Diagrams” σε μορφή pdf‘’The Structure of the European Education Systems-2019/2020: Schematic Diagrams” σε μορφή pdf

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΥ

Η εξυπηρέτηση του κοινού με προσέλευση στις υπηρεσίες του Υπουργείου θα πραγματοποιείται γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού έως τις 16:00. Οι δικηγόροι εξυπηρετούνται κατά προτίμηση κατόπιν προηγούμενου ραντεβού. Σε περιπτώσεις που δικηγόροι προσέρχονται χωρίς προηγούμενο ραντεβού θα εξυπηρετούνται, μόνο εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός εντός της Υπηρεσίας. Για υπηρεσίες πρωτοκόλλου, συνιστάται η χρήση κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας και διεκπεραίωσης υποθέσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου protocol@minedu.gov.gr ή της ηλεκτρονικής υπηρεσίας e-αίτηση, https://mydocs.minedu.gov.gr.

rss

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 22

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ: Στον αριθμό 210 344 2000 (Στη θέση των τεσσάρων τελευταίων ψηφίων μπορούν να τοποθετηθούν τα τέσσερα ψηφία του εσωτερικού τηλεφώνου του γραφείου που σας ενδιαφέρει, ώστε να επικοινωνήσετε απ' ευθείας).

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ συμπληρώνοντας την φόρμα

Back to top